FOTO: U jakni imao 40.000 evra i 10 pločica investicionog zlata, pokušao da prenese preko granice

Carinici su na graničnom prelazu Gradina u džepovima jakne koju je jedan putnik nosio na sebi otkrili 40.000 neprijavljenih evra i 10 pločica investicionog zlata, saopštila je danas Uprava carina.
Pokušaj krijumčarenja je otkriven kada su dvojica stranih državljana, putujući na relaciji Nemačka - Turska, rekli da nemaju ništa da prijave tokom kontrole, međutim, pomenut novac i zlato nađeni su kod suvozača.
Nakon toga je u torbici koja se nalazila u koferu sa ličnim stvarima pronađeno još 20.000 evra.
Putnicima je vraćen iznos od po 10.000 evra koje nisu bili u obavezi da prijave, dok je suma od 40.000 evra i 10 pločica investicionog zlata zadržana do okončanja postupka.
 
  • Boško

    13.02.2024 17:25
    Kad će se opametiti?
    Nije mi jasno zašto Turci uopšte prolaze kroz Srbiju? Samo da ih carinici maltretiraju. Imaju EU članice Rumunija i Bugarska, bez carine i zadržavanja.
  • w/e

    13.02.2024 16:34
    hahahahah
    10 plocica investicionog zlata, tj. 10 grama zlata vrednosti 600 eur.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.