Ranjena nastavnica istorije iz "Ribnikara" imaće doživotno mesečna primanja

Vlada Srbije dodelila je doživotno mesečno novčano primanje nastavnici istorije OŠ "Vladislav Ribnikar" iz Beograda Tatjani Stevanović.
Ranjena nastavnica istorije iz "Ribnikara" imaće doživotno mesečna primanja
Foto: 021.rs
Dodeljeno joj je kao "izraz podrške i poštovanja za iskazanu ličnu hrabrost prilikom ranjavanja u toku izvođenja nastave u masovnoj pucnjavi 3. maja 2023. godine", saopšteno je iz Vlade.
"Inicijativu da se nastavnici Tatjani Stevanović dodeli ovakvo priznanje pokrenula je grupa nastavnika i učenika OŠ Vladislav Ribnikar, za šta je prikupljeno više od 13.000 potpisa građana. S obzirom na to da je u pitanju tema za koju je javnost veoma zainteresovana, da se radi o izuzetnom jedinstvenom slučaju dodele javnog priznanja u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja i da je predložena mera dobila razmere koje su poprimile opšti značaj, Vlada Srbije odlučila je da prihvati tu inicijativu, koja dolazi iz sistema obrazovanja i koja je široko podržana među građanima", navodi se u saopštenju.
Vlada je konstatovala da je masovna pucnjava u OŠ "Vladislav Ribnikar" slučaj koji i dalje potresa javnost, da zahteva reakciju države u više pravaca, da je prihvatanje podnete inicijative način da se ranjenoj nastavnici olakša materijalni položaj nakon teškog ranjavanja i sa posledicama koje će trpeti do kraja života, ali i prilika da se i kroz tu meru pokažu solidarnost i empatija.
 
Ideju da ranjena nastavnica istorije dobije neki vid novčane nadoknade, kao dodatak uz svoja mesečna primanja, koji bi bio trajan, do kraja života, koji nije prenosiv, ali je redovan i koji bi se isplaćivao svakog meseca i u skladu sa rastom troškova, podržao je i Savez samostalnih sindikata Beograda.
 
Nije navedeno koliki iznos je u pitanju.
  • BoeserWolf

    15.02.2024 11:38
    Ovaj narod je toliko glup, da ima ljudi koji su za ovo rekli "svaka cast drzavi".
    A ljudima koji su to pokrenuli nista, država se sama nije ni setila. Kako i da se seti kad ne postoji. Drzavnost Srbije je prestala 2012. godine.

    A ovi sto nisu masakrirani u skoli na vracaru, njih niko ni ne spominje. Ko im kriv, sto ih nisu upucani u skoli u krugu dvojke. Upucali ih u nekom selu, možeš misliti. Tu je slab efekat za PR.
  • @V5

    15.02.2024 00:51
    Upravo to i uzimam u obzir, tamo je 4 puta veća stopa ubistava nego u Srbiji u kojoj "sistem ne radi" a samo ako ste Ameriku gledali na razglednici možete umisliti da policija tamo ne pravi razliku između slojeva stanovništva. Itekako pravi razliku, velika je razlika u ophođenju sa bogatima u odnosu na siromašne ili sa belcima u odnosu na crnce. Ne, vi ne kritikujete, vi serete i to je jedino što radite, serete o ovoj zemlji jer vam je dat takav zadatak i namećete joj izmišljene pežorative po kriterijumima koji važe samo i isključivo za Srbiju i ni za koga više na ovoj planeti. Ali razumem da je za vas Srbija najgora dok u njoj ne zavlada utopija što je nemoguće, isto tako i vi ste za mene ljudsko govno sve dok ne postanete svetac, što se takođe nikada neće dogoditi. Pošteno.
  • V5

    14.02.2024 18:10
    @ @V5
    Naravno da je u SAD mnogo više kriminala nego u tigru, ali treba uzeti u obzir broj ubistava i tuča u odnosu na broj stanovnika. Osim toga policija tamo ne pravi razliku između sinova, kumova i članova i ostalog stanovništva. Vlast se ne vadi na žute, zelene, narandžaste, već radi svoj posao. I na kraju mi ne živimo u SAD, pa nas interesuje stanje u našem dvorištu. Kad i ako budem živeo u nekoj, drugoj državi, onda ću da kritikujem tamošnju vlast, ako to zaslužuje kao srpska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija