Ponovo zabranjen prolazak pošiljke dinara na Kosovo

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je danas na prelazu Jarinje zabranjen prolazak još jedne pošiljke dinara, namenjenih za isplatu plata, penzija i socijalnih davanja.
"Pripadnici Kurtijeve policije ne samo da su zabranili ulaz dinara, nego su na administrativnom prelazu prema predstavnicima Narodne banke Srbije i kompanije 'Henderson' demonstrirali osionost i grubost, a zatim su ih oterali uz pretnju hapšenjem", istakao je direktor Kancelarije Petar Petković.
Prema njegovoj oceni, time je Kurti jasno poručio da je takozvani prelazni period čista laž, i da je sve vreme u toku rad na operacionalizaciji odluke o zabrani dinara. 
Petković je objasnio da je novac poslat prema svim ustanovljenim višedecenijskim procedurama, a koje predviđaju da pošiljku dinara na Jarinju sa svim potvrdama preuzima britanska kompanija "Henderson" i prevozi ih do trezora u Leposaviću, ali je ulaz dinara zabranjen.
 
"Kurtijev 'prelazni period' je ništa drugo do šarena laža osmišljena da zamaže oči političkim krugovim na Zapadu koji su mu jasno poručili da je napadom na elementarne uslove opstanka srpskog naroda na Kosovu otišao predaleko", zaključio je on.
  • zztop

    15.02.2024 08:54
    Eto sad ni dinar nemože u kolevku i srce dinara , kako to ...
  • ne razumem

    14.02.2024 20:46
    Šta će im dinari ako je sredstvo plaćanja samo euro?
  • Ime

    14.02.2024 18:17
    A da probaju proboj pravoslavnim vlakom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.