FOTO: Počasna artiljerijska paljba povodom Dana državnosti i u Novom Sadu

Počasna artiljerijska paljba Garde Vojske Srbije povodom obeležavanja Dana državnosti izvršena je danas u Novom Sadu, Novom Sadu i Nišu.
FOTO: Počasna artiljerijska paljba povodom Dana državnosti i u Novom Sadu
Foto: FoNet
Sa Kalemegdanske, Petrovaradinske i Niške tvrđave u isto vreme počela je paljba kojoj je prethodilo podizanje zastave i intoniranje himne.
Počasnoj paljbi od deset plotuna iz četiri artiljerijska oruđa u Novom Sadu prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane, general Predrag Bandić, predstavnici Generalštaba vojske Republike Srbije i Policije, komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković i drugi.
 
Uporedo sa izvršenjem počasne paljbe upriličen je defile plovila od Žeželjevog do Mosta slobode.
Ministarstvo odbrane saopštilo je da je iznad više gradova izveden i letački program aviona i helikoptera Ratnog vazduhoplovstva Srbije
 
 
"Prelet nad Beogradom, Mladenovcem, Kragujevcem, Kruševcem, Nišom, Jagodinom, Požarevcem, Smederevom, Pančevom i Novim Sadom izvršili su avioni MiG 29 i CASA C-295, a helikoptere H-145 i Mi-35 su na nebu iznad svojih gradova mogli da vide stanovnici Kraljeva, Čačka, Valjeva, Gornjeg Milanovca, Kruševca i Niša", stoji u saopštenju.
 
Počasnoj artiljerijskoj paljbi izvedenoj sa Niške tvrđave prisustvovao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i ministarka zdravlja dr Danica Grujičić.
 
U Srbiji se 15. februar obeležava kao Dan državnosti u znak sećanja na 1804. godinu kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak za oslobođenje od Turaka, a istog dana 1835. godine je proglašen prvi Ustav koji je označio početak savremene državnosti.
  • Дамир

    16.02.2024 22:01
    Неравно да смо чули и гледали!
  • Zz

    15.02.2024 08:47
    …A zato su juče pucali na Novi Sad sa tvrđave…proba pred izbore…
  • Miks

    15.02.2024 08:15
    Jeste veliki praznik,ali nije za sve isto.Paraziti iz državnih službi ne rade,a svi ostali na posao.I to,na državni praznik.Pre je bilo,ko radi za vreme drzavnog praznika,crven vosak na vrata.Zna se,dezurala je jedna prodavnica,jedna pumpa,apoteka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija