Niška opština dopunjava bife, pa daje pola miliona dinara za kafanu

Za usluge u etno kafani koja ima dva objekta u centru Niša, a u jednom objektu bar 200 mesta za ručavanje, Opština Medijana planira da izvodji 500.000 dinara sa PDV-om.
Niška opština dopunjava bife, pa daje pola miliona dinara za kafanu
Foto: Pixabay

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da restoran treba da ponudi predjela, jagnjeća, teleća i praseća pečenja, pileću čorbu, kao i specijalitete sa roštilja, salate i poslastice, pišu Južne vesti

Ukoliko restorani ponude iste uslove, biće izabran duži rok, a u krajnjem slučaju biće odlučeno žrebom.
 
U specifikaciji javne nabavke, čiji je naručilac predsednik Opštine, navodi se da je potrebno da restoran omogući dve vrste predjela - po 500 grama njeguške i goveđe pršute, kravljeg sira, pančete, maslina, kao i 250 grama belog sira, a za drugo predjelo njegušku, goveđu ili drugu, odgovarajuću pršutu, porciju pihtija, 250 grama urnebesa i 400 grama sukane pite.
 
Takođe, u specifikaciji piše da bi čorba trebalo da bude pileća, hleb domaći, a uključena je i pogača.
Što se specijalita sa roštilja tiče predviđeno je po 300 grama svinjskih i pilećih ražnjića, ćevapa, pljeskavica, bele i dimnjene vešalice, kao i dimnjne kobasice.
 
Po kilogram jagnjećeg, telećeg i prasećeg pečenja, kao i pastrmke, a po 300 grama fileta oslića i brancina.
 
Porcija palačinaka sa dodacima i orasnice, takođe su uračanute u nabavci, kao i 0,2 litra negaziranog soka u staklenoj ambalaži, kao i "koka kola", "sprajt" i "fanta", ali i šolja crne kafe, čaja ili espresa.
 
Prema analizi niških kafana, tender je "pisan", odnosno najbliža, gotovo jedina kafana koja ispunjava sve uslove je Etno kuća Biser, pišu Južne vesti.
Takođe, više od 580.000 dinara Uprava Opštine Medijana u Nišu potrošiće kako bi napunila svoj bife, dok će Skupština iste opštine za svoj dati više od 400.000 dinara, a među proizvodima za koje su i Uprava i Skupština raspisale tendere su i viski, vinjak, likeri, rakije i vina, sa tačno navedenim markama pića koje žele.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.