Šef VJT podneo 11 prijava protiv tužiteljke Savović: Tužno je što se bavi time

Viši javni tužilac Nenad Stefanović podneo je 11 prijava protiv tužiteljke Bojane Savović.

Od njih su četiri podnete Etičkom odboru, a sedam disciplinskih zbog njenih nastupa u medijima i na tribinama "Proglasa", prenosi N1

Tužiteljka Savović za N1 kaže da je tužno što se prvi čovek Višeg javnog tužilaštva bavi takvim stvarima i što je, kako navodi, uvučena u to blato i mulj.
 
Tužiteljka za N1 kaže da nikada nije javno podržala listu "Srbija protiv nasilja", niti javno izjavila za koga grđaani treba da glasaju. A za to što je u svojim nastupima koristila reč "nasilje" poručuje da niko nema monopol nad nekom rečju.
 
"Tužno je što se Nenad Stefanović bavi takvim stvarima. Mi imamo problema sa borbom protiv kriminala i korupcije, tužna što sam uvučena u to blato i mulj. Samim tim što podnosi 11 prijava protiv mene u jednoj nedelji on unižava i te organe", istakla je tužiteljka u Danu uživo na N1.
Napominje da je ozbiljna stvar ako neko 11 puta u jednom mesecu prekrši Kodeks i Zakon o javnom tužilaštvu i da je na tim organima da nju razreše, ako je tužilac Stefanović u pravu.
 
Savović, međutim, ističe da veoma vodi računa o onome što izjavljuje u javnosti i da smatra da ničim nije prekršila niti zakon, niti kodeks. Dodaje da ako je prvi čovek VJT u krivu, pitanje je kako osoba koja ne poznaje sva pomenuta pravila rukovodi jednim takvim tužilaštvom.
 
Jedna od prijava se ticala njene izjave da u državnim organima ne postoji adekvatan sistem nagrade i kazne za neradnike,odnosno za one koji dobro rade.
 
"Kao dokaz sam disciplinskom tužiocu predložila da izvrši uvid u rezultate rada – mog, Stefanovića i njegovog zamenika Miodraga Markovića poslednjih 10 godina, pa da sami donesu zaključak da li su rezultati rada u vezi sa napredovanjem u hijerarhiji", kazala je tužiteljka.
 
Govoreći o priznanju za hrabrost, koje joj je nedeljnik NIN dodelio, Savović kaže da je zahvalna na tome, ali joj je istovremeno i neprijatno.
"Nije normalno da tužioci i sudije dobijaju nagrade za hrabrost. Ja ne bi trebalo da budem na televiziji sem kratko zbog nekog predmeta", rekla je Savović, ističući da ne treba da dobije nagradu zbog toga što je radila svoj posao.
  • Branko

    15.02.2024 15:37
    Gospodja Savovic veoma dobro zna za koga je agitovala sirom Srbije,kao sto i svi mi to veoma dobro znamo. Znamo i videli smo ko je opsluzivao ProGlas u svakom pogledu i ko ih je vozio, ko je bio sa njima i ko im je dolazio na mitinge. Da li je tu ikome ista bilo nejasno? Zbog toga gospodja tuziteljka, koja preferira da je smatramo kao hrabru i odlucnu, ne treba da se pravi blesava, vec da jasno kaze ono sto svi znamo i sto smo svi videli.
  • Perica

    15.02.2024 14:47
    Circus od tužilaštva! Novosadska gradska uprava kupi SAP program 2013-e, plati 55 miliona, program nebude isporučen skoro deceniju, i nema ni jedne krivične prijave. A ovu ženu maltretiraju. Sramota od države i tužilaštva.
  • Moze biti samo 1

    15.02.2024 14:39
    Srbija vs Amerika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.