Vučić na ceremoniji dodele ordenja: Ne možemo bez Evrope, ali nam ne treba njeno licemerje

Samo jedna stvar za Srbe i Srbiju nema cenu, sloboda nema cene i nikada je za srpski narod neće imati, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Dodao je i da su "današnjoj Srbiji potrebni Karađorđeva hrabrost, snaga i upornost, kao i mudrost, pronicljivost i strpljenje Miloša Obrenovića".
 
"Moramo da budemo mudri, ali ne po svaku cenu. Samo jedna stvar ne sme da ima cenu za Srbina, a to je sloboda. Niko ne voli male, a neposlušne. Nas bar u tišini pomalo cene. Ogovaraju u tišini, ali cene. Ove druge hvale, ali i preziru", rekao je Vučić na ceremoniji dodele Sretenjskih ordena i priznanja povodom Dana državnosti Srbije.
Govoreći o Kosovu, Vučić je naveo da je dovoljno da kaže da "naša zemlja nije naša" i da će iz inostranstva da dobiju "svilu i kadifu" i pohvale da su najbolji na svetu.
 
"Juče sam čuo da je neko rekao da ako neko napadne Kosovo da Albanija to neće dozvoliti. I čulo se samo glasno ćutanje. Da smo mi to rekli, čuli bi se povici i psovke, a možda i grmljavina topova i aviona. Ali nećemo mi da napadnemo nikoga. Nama je potreba Evropa. Možda ne i njeno licemerje, ali ne možemo bez nje", kazao je Vučić dodajući da Srbija neće da se odrekne svojih veza sa Rusijom i Kinom.
Dok je govorio u zgradi Predsedništva, Vučić je bio okružen sa dva velika portreta Karađorđa Petrovića i kneza Miloša Obrenovića.
 
Vučić je istakao da su njih dvojica pravili državu u senci tri carevine, te da bez njih ne bi bilo ni nas.
 
"Da li smo se odužili tim ljudima? Jesmo li bili pravedni? Progonili smo ih kroz udžbenike i knige. Ukinuli smo im dinastiju. Mučki ubijenom Aleksandru Obrenoviću ni ulicu nismo dali. Imamo ulicu atentatora, ali njegovu nemamo", kazao je Vučić.

Na prijemu povodom Dana državnosti između ostalih prisutni su predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, predsednica Vlade Srbije i ministri u Vladi, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević…

  • Zemlja čudesa

    16.02.2024 08:00
    Ne treba nama evropsko licemerje, imamo mi naše! "Krušik", "Prvi partizan" i "Sloboda" rade u tri smene za vojsku Ukrajine, ali Rusi i mi smo braća najveća.
  • Banderaš

    15.02.2024 22:46
    Enantiodromia
    Carl Gustav Jung je postavio zakon nesvesne suprotnosti, odprilike ako ti teras ekstremno desno, tebi se desi da dobijes reakciju sa leva i to je upravo ono sto Vucic radi- on tera celu stvar na ekstrem da bi unistio republiku srbiju, a onda da dodje u vilu na dedinju da bio napravio vladu spasa i obnove, to je veoma pokvareno, ali eto vidimo da Enantiodromia u srbiji odlicno fukcionise.
  • Mile Sauer

    15.02.2024 22:37
    I Sloba isto tako
    Odlucno NE
    Odlucno DA
    Bio faktor mira
    Pa zavrsio…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija