VIDEO Sukob tokom protesta u Beogradu: Građani krenuli da sklanjaju ogradu, reagovalo obezbeđenje

Tokom protesta stanara novobeogradskih blokova zbog izgradnje desetospratnog objekta na mestu zelene površine došlo je do incidenta.
VIDEO Sukob tokom protesta u Beogradu: Građani krenuli da sklanjaju ogradu, reagovalo obezbeđenje
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Kako javlja reporter FoNeta, građani su tokom popodneva blokirali ulicu u bloku 63, a večeras je izbio incident kada je nekolicina okupljenih počela da uklanja ogradu.
 
 
Zbog toga je reagovalo privatno obezbeđenje koje je angažovao investitor.
Skup prati policija u civilu, a u pripravnosti su i policijske snage za intervenciju.
 
Učesnici skupa nose platno sa napisima: "Dok vi bušite mi nećemo spavati, dok vi gradite mi sa protestima nećemo stajati!!!" , "Rušite terene grafite zgrade šta će deca sutra da nam rade" i druge.
Prvi skup održan je 14. februara, u isto vreme kad je bio protest na Bežanijskoj kosi, gde se stanari protive izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa sa neboderom od 120 metara, takođe na uštrb zelenih površina.
 
Okupljanja građana će se, kako je najavljeno, nastaviti svakog dana, a za 20. februar u 18 sati zakazan je veliki protest. 
  • xqt

    17.02.2024 06:45
    Nema još mnogo vremena
    Nazadnjačke štetočine se moraju zaustaviti pre nego što razvale celu državu, ne samo Beograd.
  • Boler

    16.02.2024 19:30
    Povratak u budućnost
    Vratiti iz opština pravo da daju građevinske dozvole na nivo grada, i uvesti da investitoru treba 50 potpisa za dozvolu. Onda će mu biti skupo da sve podmiti. U okolini štokholma, investitor mora da skupi potpise o pristanku na gradnju svih okolnih stanara. Inače, ovo je lopovija.
  • Beogradjanin

    16.02.2024 19:10
    Stop spinovima
    Ovde svaka budala može da piše šta hoće. To što je laž nema veze. Prvo niko nije ustao, pogotovo Novi Beograd koji je najveća Beogradska opština. O čemu pričate i kome mažete oči. Poenta je da na silu hoćete da dodjete na vlast, po svaku cenu. E, to neće moći. Prvo i osnovno morate da pobedite na izborima pa onda sve ostalo. Naučite se više pameti. Je'l to u redu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija