Zajedno o smrti Navaljnog: Saučešće ruskom narodu i ruskoj demokratiji

Stranka Zajedno uputila je danas saučešće "ruskom narodu i ruskoj demokratiji", nakon smrti opozicionog političara Alekseja Navaljnog u zatvoru u Rusiji.
Zajedno o smrti Navaljnog: Saučešće ruskom narodu i ruskoj demokratiji
Foto: Beta/AP
"Smrt Alekseja Navaljnog ogolila je, još jednom, anticivilizacijski režim Vladimira Putina. U Rusiji stotine se građana nalazi u zatvorima, za mnoge od njih ne zna se gde su, mnogi su nestali bez traga", ocenila je ta stranka.
 
Zajedno smatra da su lica tih građana bila sadržana u simbolu Navaljnog, "kao ikone borbe za slobodu i pravdu".
"Njegovom smrću diktator poručuje da su prkos i bunt ugušeni i da postoji cena života - a to su ćutanje i savijanje kičme", dodaje se u saopštenju.
 
Stranka je ocenila i da izlazak ruskog naroda na ulice i odavanje pošte Navaljnom, koji nije pristao na pokoravanje, pokazuje da ljudske vrednosti i iskonska želja za slobodom ne mogu biti ubijeni.
"Nakon žalosti dolazi bes kao neminovni izraz ljudske težnje za dostojanstvom i pravičnošću. Nakon tuge budi se prkos i nova snaga. Slobodarskom ruskom narodu upućujemo duboko saučešće zbog velikog gubitka. Sigurni smo da će ubistvo Navaljnog probuditi još veću snagu, hrabrost i upornost u borbi za demokratiju i dostojanstvo života. U ovoj ruskoj borbi vidimo uzor za sopstvene bitke. Mi smo uz vas", navodi se u saopštenju stranke Zajedno.
 
Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, glavni protivnik predsednika Rusije Vladimira Putina, umro je u petak u ruskom arktičkom zatvoru gde je izdržavao 19-godišnju zatvorsku kaznu, saopštila je zatvorska služba.
 
Navaljni (47) je uhapšen u januaru 2021. po povratku iz Nemačke, gde se pet meseci oporavljao od trovanja nervnim agensom za koje optužuje Kremlj.
  • SRB-IN

    18.02.2024 10:43
    Nesrećnik
    Žao mi je čoveka. Kad je država u ratu nema demokratije. Neka se pripremi Asanž...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija