Kurti: Srbija izabrala konfrontaciju umesto saradnje

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da je Srbija, odbijanjem da potpiše Osnovni sporazum za normalizaciju odnosa sa Kosovom, "izabrala konfrontaciju umesto saradnje".
Kurti: Srbija izabrala konfrontaciju umesto saradnje
Foto: Beta/AP
"Odbijanjem da potpiše Osnovni sporazum za normalizaciju odnosa sa Kosovom, koji donosi dobro evropsko susedstvo, Srbija je izabrala konfrontaciju umesto saradnje. Umesto toga, čak je podržala terorizam. Međutim, uprkos tome, ponosni smo na hrabrost i profesionalizam naše policije. Morali smo se suočiti sa terorizmom kojeg finansira, sprovodi i usmerava Srbija", rekao je Kurti na svečanoj sednici Skupštine Kosova povodom 16. godišnjice proglašenja nezavisnosti, javlja RTK.
Kurti je ocenio i da je Srbija trebalo da prizna nezavisnost Kosova još 2008. godine.
 
"Svi smo svesni da bi, u slučaju da je Srbija pokazala odgovornost za genocid na Kosovu i da je sledila razum umesto šovinističkog revanšizma, trebalo da prizna Kosovo još 2008. godine“, naveo je Kurti.
Prema rečima Kurtija, iako je Kosovo najmlađa država u regionu, ima zrelu svest koliko i starije države.
 
"Republika Kosovo je već 2008. godine pokazala zrelost kao ostvarenje jedne narodne težnje koja je gnječena decenijama", rekao je  Kurti.
  • Zika zivac

    18.02.2024 08:20
    ne voĺi ni sebe
    Ajd sto nevoli sebe to je licna stvar ali on ni svoj narod ne gotivi, eto oprosticu mu sto srbe nemoze ocima da vidi,ali preteraga . Njega kao i ovog naseg vole sto moraju inace...
  • Лиманац

    17.02.2024 20:49
    Косово и Метохија је Србија.
    ОВК терористи никада нису изведени пред лице правде, само су прешли у фотеље привремених институција у Приштини и наставили да је газе.
  • andrija

    17.02.2024 19:18
    Ha ha ma nemoj...
    a oko cega su se od dvehiljadite do danasnjeg dana vodili/vode pregovori...potpisuju razni dokumenti/ aneksi... nije valjda radi ispase ovaca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.