Predsednica stranke Zavetnici o Vučićevom pokretu: To je revolucija na srpskoj političkoj sceni

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je da je najava "Pokreta za narod i državu" nešto što donesi revoluciju na srpskoj političkoj sceni.
Podsetimo da je Aleksandar Vučić pre nekoliko dana ponovo pominjao osnivanje "velikog pokreta za narod i državu".
 
Đurđević Stamenkovski rekla je za televiziju Pink da od uvođenja višestranačkog sistema u Srbiji nije postojao nacionalni konsenzus i nije postojalo okupljanje oko nečeg zajedničkog, a da bi u ovom času trebalo "da se okupimo oko Srbije".
"Kada je vaša država u opasnosti, to će se odraziti na sve. Ukoliko mi konstantno trpimo pritiske sa raznih strana, to nama nalaže visok stepen patriotizma", rekla je ona.
 
Dodala je da sigurno postoje stvari sa kojima sa ona nikada neće složiti, a koje je vlast činila u prethodnom mandatu, ali da će se ona truditi da to promeni argumentovanom kritikom. Kao primer navela je da Pravilnik o ocenjivanju koje je donelo Ministarstvo prosvete treba da se povuče, posebno deo gde se roditeljima dozovoljava da ocenjuju nastavnike.
Đurđević Stamenkovski je ocenila da država ima ozbiljan problem sa nastavnim kadrom i da sutra neće imati ko da uči decu.
 
"Ministarstvo prosvete je ministarstvo budućnosti, utiče na to kako će zemlja sutra izgledati", rekla je ona.
  • Plaćač poreza

    19.02.2024 07:39
    Milica zavetnica prelazi u legalne tokove, do sada je radila za Vučića na crno, a od sada će biti prijavljena.
  • Munze Konza

    18.02.2024 18:55
    Ja sam glasao za NS samo zato što su se zalagali za ujedinjenje desne opozicije. A ovi Zavetnici su to pokvarili i jasno je čiji su to poltroni, a i jasno je ko je prava opozicija režimu, to su oni koji žele ujedinjenje desnog-centra protiv Vučića i SNS-a. Nadam se da će na svake sledeće izbore NS-DSS-Poks-DJB-Dveri bilo lokal bilo republika da izađu u koaliciji i da nema rasipanja glasova , a toga se plaši režim.
  • Bgd

    18.02.2024 16:29
    Poruka
    Provaljena si izdajice cutanje je zlato .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.