Vučić: Biće još jačih pritisaka da uvedemo sankcije Rusiji, ali to je nemoguće

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će tek biti pritisaka na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, ali da to nije moguće.
Vučić: Biće još jačih pritisaka da uvedemo sankcije Rusiji, ali to je nemoguće
Foto: FoNet
Komentarišući smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog na TV Prva, rekao je da je to iskra u razgorelu vatru i da je tragično kada mlad čovek izgubi život. 
 
"Nema sumnje da će nam pozicija biti još teža", rekao je Vučić.
Na zapadu, dodao je, kao i na drugoj strani, zauzet je navijački pristup, ima sve manje argumenata u razgovorima, kako da se pobedi neprijatelj, a ne dugoročnijeg pogleda u budućnost.
 
"Nisam istražni organ i nisam pametan kao svi u svetu koji uvek sve znaju", dodao je on.
Evropska unija izgubila je, naveo je, nakon usvajanja rezolucije o Srbiji 10 odsto popularnosti u javnom mnjenju. Onih koji su za članstvo u EU sada, prema Vučićevim rečima, ima 24 odsto, a protiv 26 odsto.
 
"U jednom danu izgubili su 10 odsto popularnosti, sa 43 ili 44 odsto, od onih koji bi sigurno ili verovatno bili za ulazak, to je palo za 10 odsto. A inače oni koji su sigurno 'za' je samo 24,2, a onih koji su sigurno 'protiv' je 26 odsto", kazao je on.
 
Komentarišući srpsku opoziciju u kontekstu usvajanja evropske rezolucije, rekao je da je zbog njihove hajke Srbiji naneta velika šteta.
 
On je istakao da Srbija protiv sebe nema sankcije, uprkos "trudu mnogih iz ove zemlje i mnogih spolja".
 
"Uprkos tome što nam mnogo toga nije naklonjeno i nije priznala Kosovo, Srbija nema nikakve sankcije protiv sebe. A nismo uveli ni sankcije Rusiji. Da jesmo, bio bih šampion demokratije, osvajač desetina nagrada, a uz priznanje Kosova i Nobelove nagrade", naglasio je on.
  • pera nevera

    18.02.2024 18:55
    Tebe neko treba da pritiska da uradiš najnormalniju stvar i spaseš bar jedan a kamo li stotine hiljada LJUDSKIH života u Ukrajini i ruskih i ukrajinskih bez razlike, time što ćeš uvesti sankcije dok se rat ne završi? Rusija je Srbiji bez pardona uvela najstrože sankcije viđene u istoriji 1992-1996 godine i istovremeno snabdevala Hrvatsku vojsku oružjem i ako je Hrvatska bila i pod USA i Evropskim sankcijama za uvoz oružja. Rusija je prva zemlja koja je priznala nezavisnost Hrvatske, dva meseca pre svih. Rusija je obezbedila avione Hrvatskoj kojim je gađana čuvena kolona srpskih izbeglica. Rusija nikome nije prijatelj. Sa ruskim porazom u Ukrajini i ti i tvoja komplet KGB kamarila odlazite sa vlasti. Neko će za sve ovo morati i pred zakonom da odgovara. Domaćim ili međunarodnim, videće se.
  • Darkoni

    18.02.2024 18:20
    Ne znam da li naši građani znaju da u Vojvodini postoje naftne bušotine i da Vojvodina zadovoljava u potpunosti svoje potreba za sirovom naftom. Ali vlasnik tih bušotina kao i čitavog NIS je ruska kompanija Gazprom Neft koja vadi tu našu naftu besplatno, ne ostavljaju rezerve, koriste freking tehnologiju , a nama prodaju najskuplje gorivo u ovom delu Evrope. I deo građana podržava ruse i Putinov režim u pomahnitalom napadu na Evropu. Nema većih kukavica od rusofila. Zar vas nije stid pred svetom da se tako ponižavate pred nasilnikom i tiraninom?
  • Pavle

    18.02.2024 18:11
    Ako je mogla izdaja Kosova
    Ako je mogla izdaja Kosova, izdaja Srpske Krajine, izdaja svetinja u Makedoniji, izdaja Ustava Republike Srbije (na svakodnevnom nivou), jos kako ce moci i sankcije Rusiji. Neke sankcije Rusiji vec primenjujemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.