Osmani: Imamo dokaze da je Vučić organizovao i naredio napad u Banjskoj

Priština ima dokaze da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizovao i naredio napad u Banjskoj 24. septembra, rekla je kosovska predsednica Vjosa Osmani.
Ona je u intervjuu za arapsku televizuju Al Aan izjavila da su ovi "dokazi" navodno potvrđeni od strane "brojnih saveznika i partnera" Prištine, ali i da je na zemljama NATO-a da odluče da li će i kada da ih objave.
 
Osmani je zvanični Beograd optužila i da navodno "neprekidno trenira, naoružava i finansira terorističke grupe zarad potencijalnih napada".
Osmani je kazala i da je Kosovo potpuno posvećeno dijalogu, ali da Srbija nije.
 
"Srbija neće da prizna Kosovo i primeni dogovorene sporazume. Time pokazuju da nisu za dijalog, a uz napad na Kosovo 24. septembra, ujedno su pokazali da su skloni nasilju, što je žalosno, jer je dijalog jedini put ka postizanju dugoročnog mira u našem regionu", istakla je Osmani.
Iako Beograd kaže da neće priznati Kosovo, Osmani samouvereno poručuje - "hoće jednog dana. Nadam se skorije, a ne kasnije".
 
"Nezavisnost Kosova je nepovratna stvarnost", zaključila je Osmani.
  • milicica

    19.02.2024 17:49
    znamo i mi
    Da je Kosovo nase i oteto al nam to nista ne vredi jer vladaju sile mraka a medju njima si i ti
  • 9

    19.02.2024 13:15
    Vjosa , svaka čast
    Barem si priznala ko vodi glavnu reč i po čijem je nalogu igrokaz, za razliku od ovog zemarskog propalog navijača kome je jedini loposki prijatelj medo . Tebe barem narod ne mrzi i kad se da besa to tako i bude. U zemlji patrijarhata precednik je žena i tu ste bolji od ove takozvane državice ,a ova naša žena plače svaki dan ali nema ko da je sluša osim stada sa pink-hepija, a bome i prve.
  • Toma

    19.02.2024 13:04
    u to nismo ni sumnjali
    Ono što isto ne sumnjamo jeste i da na vašoj strani postoji organizator tog posla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.