Američka senatorka: Radoičića treba uhapsiti zbog Banjske

Američka senatorka Džin Šahin izjavila je da bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića treba uhapsiti i suočiti s pravdom za događaje u Banjskoj u septembru prošle godine.
Senatorka je govorila na panelu o situaciji na Balkanu u okviru Bezbednosne konferencije u Minhenu, gde se odvojeno sastala sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, preneo je sinoć Radio Slobodna Evropa (RSE).
 
Američka senatorka je istakla da što se Radoičića tiče, Kosovo i Srbija moraju da sarađuju. 
"Mislim da bi trebalo uhapsiti Radoičića i odvesti ga u zatvor. On je priznao svoju umešanost i ono što se dogodilo 24. septembra, ubistvo (kosovskog policajca i trojice srpskih napadača), sada mora odgovarati za te radnje. Kosovo i Srbija treba da sarađuju po ovom pitanju", rekla je Šahin tokom panela koji se fokusirao na situaciju na Balkanu.
Radoičić, bivši potpredsednik Srpske liste, vodeće stranke Srba na Kosovu koja uživa podršku zvaničnog Beograda, preuzeo je odgovornost za napad u Banjskoj, kada je grupa naoružanih Srba napala kosovsku policiju, ubivši jednog narednika, a u sukobima koji su usledili u ovom zvečanskom selu ubijena su i tri srpska napadača, naveo je RSE.
 
Kosovo je za napad, koji smatra terorističkim, okrivilo Srbiju, no Beograd je negirao da je umešan u to. Priština je zatražila da Srbija izruči Radoičića.
  • Неко тамо

    20.02.2024 10:15
    Ти прво себе да ухапсиш, Радојичић је ситна риба за овог на челу државе.
  • Veljko

    19.02.2024 23:48
    Veljko
    Da hocete,uhapsli bi ga za 1 minut. Eno ga,na Kopu uziva i razbacuje,novce. AV vam jos treba,te samo pricate,ono sto deo gradjana hoce da cuje.
  • Plaćač poreza

    19.02.2024 18:11
    Vučić skriva teroriste a Amerikanci, NATO i EU će mu sutra biti krivi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija