Brnabić sa predstavnicima Beogradske filharmonije i SNP-a: Biće formirana Radna grupa

Premijerka Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima Beogradske filharmonije i Srpskog narodnog pozorišta, koji su u prethodnom periodu u javnost izneli brojne probleme sa kojima se suočavaju.
Brnabić sa predstavnicima Beogradske filharmonije i SNP-a: Biće formirana Radna grupa
Foto: 021.rs
Brnabić je, kako se navodi u saopštenju Vlade, na odvojenim sastancima sa predstavnicima tih kulturnih ustanova izrazila spremnost Vlade da podrži inicijative koje će doprineti boljem položaju umetnika i zaposlenih, kao i unapređenju kulturnog života u Srbiji.
 
Na sastancima je, kako se dodaje, pomenuto i da bi na predstojećoj sednici Vlade trebalo da bude formirana Radna grupa Ministarstva kulture, koja će imati zadatak izradu plana i strategije za sistemsko povećanje zarada svih zaposlenih u institucijama kulture u Srbiji.
Dogovoreno je da se sastanci u tom formatu nastave u narednom periodu, već naredne nedelje, kako bi se uspostavio redovan dijalog posredstvom koga bi se brzo i efikasno rešavala sva otvorena pitanja, saopšteno je.
Brnabić je, kako se dodaje u saopštenju, rekla da su vrata "Vlade Srbije uvek otvorena i da će se nastaviti sa saradnjom i redovnim sastancima kako bi se pronašla najbolja rešenja za unapređenje sektora kulture i podršku umetnicima u Srbiji".
 
Muzičari Beogradske filharmonije su prošle nedelje, pred koncert u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, pročitali pismo u kome su izneli više problema sa kojima se suočavaju i, između ostalog, pomenuli niska primanja i dvoranu čija se izgradnja godinama obećava.
 
Nakon Beogradske filharmonije, i muzičari Opere Srpskog narodnog pozorišta počeli su predstavu pismom javnosti o uslovima u kojima rade. Zatim su i hor i baletski ansambl SNP-a saopštili da se pridružuju apelu.
  • Marta

    20.02.2024 07:06
    Ha!
    Jos jedno uhlebljenje za partijske kadrove. Jedino mi nije jasno zasto se niste bunili pre izbora, tad biste nesto i dobili. Ovako, zabole vlast cosak, niste Ceca ili druga neka estradna zvezde. Ne pevaju i ne slave oni uz Betovena i Baha.
  • Ssy

    20.02.2024 07:03
    I vuk sit i koze na broju
    Radna grupa će biti formirana, a da li će se nešto promeniti, to je neizvesno.
  • Sta

    20.02.2024 07:02
    Sta
    hoce ovi umetnici? Vise para…gospodo umetnici svi to hocemo ali koliko znam svi gradjani izdvajaju za tu umetnost od raznih nameta! I ja bih 1500 evra platu ali neide kazu mi menjaj posao drzavu i sl. Umetnici zadnjih nekoliko godina zaradjuju vise nego ikada dok gradjani nikada siromasniji i hoce jos od nasih para! E pa neide ovo je kapitalizam i sve se placa po ucinku ili menjajte posao!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija