Male boginje potvrđene kod još tri osobe u Beogradu

Male boginje potvrđene su kod još tri osobe u Beogradu, što je ukupno šest slučajeva u glavnom gradu, rečeno Tanjugu u Gradskom zavodu za javno zdravlje.
Male boginje potvrđene kod još tri osobe u Beogradu
Foto: 021.rs
Od te tri osobe jedan 18-ogodišnjak je hospitalizovan. On nije bio vakcinisan i sa upalom pluća je na Klinici za infektivne i tropske bolesti.
Male boginje su potvrđene kod četvorogodišnjeg deteta koje nije vakcinisano i kod žene (48) koja je vakcinisana i ima blagu kliničku sliku.
Prva dva slučaja otkrivena su 8. februara kod nevakcinisane osobe koja pohađa srednju školu i odrasle osobe koja je u medicinskoj dokumentaciji imala podatak da je preležala bolest.
 
Nakon toga, 12. februara potvrđene su morbile kod nevakcinisanog deteta koje pohađa osnovnu školu, a doktori su zatekli komplikacije u vidu upale pluća.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija