Šapić: Ako se Nestorović ne bude složio s nama, nećemo praviti dogovor s bilo kim sa te liste

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da SNS neće praviti većinu u novom sazivu skupštine grada sa bilo kojim odbornikom liste "Mi - Glas iz naroda".
Rekao je da neće praviti ako se, kako je rekao, jedini legitimni predstavnik te liste Branimir Nestorović ne bude složio sa SNS o preuzimanju odgovornosti za upravljanje Beogradom.
 
Šapić je povodom odlaganja konstitutivne sednice Skupštine Beograda koja je juče trebalo da bude održana, rekao da je Nestoroviću time ostavljen rok od 10 dana da odgovori na raniji javni poziv o učešću u formiranju gradske vlasti.
"Ne postoje suštinske prepreke za saradnju s njima koje se tiču odbrane nacionalnih interesa. Daleko smo mi od mnogih njihovih stavova, ali smatramo da nisu antisrpski", rekao je Šapić i dodao da predstavnici tog pokreta uoči lokalnih izbora 17. decembra "ni po čemu nisu nagoveštavali" da neće u koaliciju sa SNS u Beogradu.
On je odbacio ocenu da su odbornici SNS i SPS degradirali Skupštinu Beograda time što nisu hteli da uđu u skupštinsku salu na početku konstitutivne sednice. 
 
"Juče ništa nismo radili tajno, to je bila jedna vrsta političke odluke. Odlučili smo da iskoristimo zakonsku mogućnost da vidimo da li možemo doći do te legitimne i legalne većine. Drugačije nije moglo da se dobije tih dodatnih 10 dana za eventualni dogovor", rekao je Šapić.
 
Dodao je da će se na nove lokalne izbore u glavnom gradu ići ako lista oko SNS ne formira "legitimnu i legalnu" većinu, a ne zato što takav zahtev kako je rekao, iznosi opozicija ili neko drugi. 
 
"Završili smo izbore sa najmanje zvaničnih prigovora, daleko manje nepravilnosti je bilo nego na ranijim izborima a tek posle 15-20 dana počinje da se stvara atmosfera da su izbori pokradeni", rekao je Šapić.
  • Uros

    21.02.2024 09:53
    Svesni su oni da su izgubili izbore u Beogradu,zbog toga su prebacili Expo iz nadleznosti grada u republiku.Iako su izgubili nastavljaju da kradu.
  • Zokins

    20.02.2024 19:09
    pozicija
    Niste više tako silni kakvi ste bili. Sada ćeš morati da pričaš i sa novinarima iz N1 i Nova.S !! Gubite tle pod nogama.
  • Ruka

    20.02.2024 19:02
    sportista
    Šta mu treba, odličan sportista, da se kao i ostali dobro unovčio, bio trener, Šapa dopušta da ga razvlače. Sve što je postigao pustio je niz slivnik bazena.

    Još uvek ima onaj snimak kako Vanju vređa Vučić, a on kaže upravu ste predsedniče. Umesto da ga otera u 3PM.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.