Vučić o Banjskoj: Podići će naši organi optužne akte, možda za izazivanje opšte opasnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će nadležni državni organi podići optužne akte za slučaj Banjska "u skladu sa zakonom za određena krivična dela".
Vučić o Banjskoj: Podići će naši organi optužne akte, možda za izazivanje opšte opasnosti
Foto: Beta/AP
Vučić je za RTS rekao da je na tu temu razgovarao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i dodao da će optužnice možda biti podignute za izazivanje opšte opasnosti. 
"A kako da podignu za nešto drugo kad će ti ljudi da kažu 'radili smo svoj posao jer po Rezoluciji 1244 to pripada Srbiji i trebalo bi da bude do 1.000 pripadnika vojske i policije a moramo da zaštitimo svoja ognjišta i svoju zemlju u skladu s Ustavom'. A šta mi da im kažemo, zbog toga ćete da budete osuđeni ili da prihvatimo da je Kosovo nezavisna država pa da im iz tog ugla sudimo", rekao je predsednik. 
Vučić je kazao da su Srbi koji su se u Banjskoj sukobili sa kosovskom policijom bili "progonjeni kao zveri". 
 
"Tim ljudima je bilo obećano, ja sam im doneo obećanje Evropljana i Amerikanaca, da ih niko neće goniti posle barikada u novembru, decembru", rekao je Vučić. 
  • Mučenik

    22.02.2024 09:26
    DOPUNA
    ŠTA SE DEŠAVA U GLAVI ČELNIKA?

    Osim što je prosek penzija pao sa 60 na 40% prosečne plate za zadnjih 12 godina. Naše prosečne penzije su veće samo od penzije Albanije, Makedonije i R. Srpske. Trenutni prosek penzija (januara 2024.) iznosi 45.775 dinara (390,67 evra), a minimalna potrošačka korpa iznosi 52.155,31 dinara i prosečne potrošačke korpe, koja je prema poslednjim javno dostupnim podacima u junu, iznosila 100.003,77 dinara. Inflacija u januaru, mereno međugodišnje, iznositi 6,4%, a za februar, prognozira se pad na 5,5%.
  • xqt

    22.02.2024 07:28
    Malo je nervozan
    Kad god se uplatka on sa JA pređe na mi. Obuzme ga želja da svoje brljotine podeli sa narodom. ProviDNO i jaDNO.
  • Zoran petrovic

    22.02.2024 04:10
    Vucic o banjskoj
    Čovek koji se pojavljuje svaki drugi dan na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i Rtsu to radi jer preko tih nastupa daje uputstva institucijama i svojim tabloidima kako da nastupaju o pojedinim politickim dogadjajima.
    Iskljucivo mu sluze medije kao velikom kumu da daje naredbe svojim stranackim vojnicima i satrapima u institucijama.jedna drzava,jedna partija jedan vodja.zvuci poznato.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija