Još dvoje obolelo od malih boginja u Beogradu - ukupno devetoro u Srbiji

Male boginje potvrđene su kod još dve osobe u Beogradu, potvrđeno je za Euronews Srbija u Gradskom zavodu za javno zdravlje.
Još dvoje obolelo od malih boginja u Beogradu - ukupno devetoro u Srbiji
Foto: 021.rs
Reč je o ženi (46) koja je vakcinisana i ima blagu kliničku sliku i četvorogodišnjem dečaku koji je nevakcinisan. 
 
Prethodnih dana u Beogradu su morbile potvrđene kod šest osoba. Juče je iz Instituta Torlak stigla potvrda da su tri osobe pozitivne na morbile - majka (48), tinejdžer (18) i dete (4). Zaraženo dete (4) i mladić (18) su nevakcinisani, dok za ženu (48) lekari nemaju uvid u vakcinalni karton. Ona ima blažu kliničku sliku. 
Priјаvljеnа је pоrоdičnа еpidеmiја sа dvе оbоlеlе оsоbе 8. februara. Oboleli su tinejdžer i njegova majka. Oni su se zarazili u inostranstvu, a tek kada su stigli u Srbiju razvila se bolest. Tinejdžer nije vakcinisan i on je zbog komplikacija bolesti (upale pluća) lečen na Infektivnoj klinici u Beogradu. Njegova majka je imala pоdаtаk u mеdicinskој dоkumеntаciјi dа је prеlеžаlа bоlеst u dеčiјеm uzrаstu. 
Spоrаdičаn slučај оbоlеvаnjа pоtvrđеn је kоd nеvаkcinisаnоg dеtеtа (8) 12. februara, kоје ide u drugi razred osnovne škole. To dete nije primilo nijednu vakcinu koje su planirane obaveznim Kalendarom imunizacije.
 
Morbile su potvrđene 13. januara i kod 46-ogodipnjeg muškarca u Novom Sadu, koji je nepotpuno vakcinisan jednom dozom vakcine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija