Registrovano 10 slučajeva morbila, upalu pluća ima troje obolelih

U Srbiji je do 20. februara registrovano 10 slučajeva morbila, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
Registrovano 10 slučajeva morbila, upalu pluća ima troje obolelih
Foto: 021.rs
Na teritoriji Beograda registrovano je osam slučajeva, prijavljena je porodična epidemija sa dve obolele osobe, od kojih je jedna nevakcinisana uzrasta 15 godina, a druga stara 49 godina nepoznatog vakcinalnog statusa.
Male boginje su u Beogradu potvrđene kod nevakcinisanih osoba starosti četiri, pet, osam i 19 godina i kod dve osobe od 47 godina nepoznatog vakcinalnog statusa.
Upalu pluća ima troje obolelih u Beogradu.
 
Male boginje su potvrđene i kod jedne osobe iz Novog Sada (46) nepotpuno vakcinisane i kod deteta iz Stare Pazove starog dve godine koje nije vakcinisano.
  • Ksenija

    21.02.2024 20:37
    Vakcina je rešenje da ponovo nemamo ni jednog slučaja morbila.


    Vakcina podstakne naš imunološki sistem da u određenoj meri reaguje kao da je u pitanju stvarni patogen.


    Vakcinacijom smo iskrenili Variolu Veru i mnogo druge bolesti.

    Ako opet budemo imali 95% odsto vakcinisane majke i dece pa i odraslih protiv morbila(malih boginja) opet nećemo imati malih boginja sve dok je obuhvat vakcine 95%,ali čim padne ispod 90% opet će se pojaviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija