FOTO: Na Horgošu zaplenjen neprijavljeni oldtajmer marke "bjuik" iz 1952. godine

Carinici su na prelazu Horgoš zaplenili oldtajmer švedskih registarskih tablica marke "bjuik" iz 1952. godine.
Vozač kombija pokušao je da ga na prikolici ilegalno da izveze iz Srbije, saopšteno je danas.
Prema navodima Uprave carina, prekršaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na izlazu iz Srbije pristigao kombi sa prikolicom domaće registracije koji se uputio ka Švedskoj, prevozeći automobil "Buick Dynaflow" obavijen najlonom.
"Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač kombija je odgovorio da nema. Detaljnom kontrolom koja je usledila, utvrđeno je da se ispod najlona na prikolici nalazi oldtajmer kabriolet švedskih registarskih oznaka, što znači da je reč o stranoj robi koja nije bila prijavljena", piše u saopštenju.
 
 
Dodaje se da vozač u trenutku kontrole nije posedovao ni boravišnu, ni radnu vizu u inostranstvu, što je preduslov za upravljanje i za prevoz vozila sa stranim tablicama na prikolici.
 
 
  • Roger Sterling

    23.02.2024 00:12
    Nebulozo
    Slep sluzba moze da ga vozi ako se pokvario, ali ne moze neki lik u nekom kkmbijunna nekoj prikolici eto vozi robu, negalno.
    Naravno ni svi ovi kombisti sto voze linije hhh linije do nemacke .., pa to je zabranjeno..itd
  • Dodjos

    22.02.2024 13:26
    Prilican broj smesnih komentara. Pogotovo strucnjaci sa placanjem odstete vlasniku “svedjaninu” i misljenju o Srbiji u Svedskim medijima. Licno se jako potresam sta pisu mediji u Svedskoj. Sporno je to sto vozilo nije imali pratecu dokumentaciju, odnosno tranzitnu dokumentaciju ako je samo u tranzintu ili izvoznu ako se izvozi, tj. Vraca u zemlju porekla ili, ako je bilo privremeno uvezeno(rafi popravke dorade, restauracije i sl). Ako je registrivano i pokvarvio se i vraca se na prikolici u zemlju porekla na prikolici iz bilo kog razloga, treba da postoji pisani trag(nalog za utovar/prevoz/punomoc za prevoz vozila ili sl. Da je prevoznik registrivan kao autoprevoznik verovatno bbi bio ipoznat sa zakonima. Ovako imate osobu koja na prikolici prevozi strani automobili nez pratece dokumentacije na “majke mi” nije kraden divljak i znam lika. Koji ima poprilicnu vrednost. Vlasnik vozila se pojavi sa dokumentacijom i prezme vozilo i krene put svedske bez problema. Kako god zeli, na slepi, vozeci ga licno ili kako god. Prevoznik ce da plati koliko sudija za prekrsaje odredi i kraj.
  • ns ja

    22.02.2024 09:42
    Neverovatno koliko puno idiotskih komentara kako nije u redu da carinici zadrže auto sa stranim tablicama ispod neprovidne cirade, za koji vozač kombija nema nikakvu transportno/špeditersku dokumentaciju i gle, niti je vozač kombija njegov vlasnik, i niti je vlasnik automobila sa njim u kombiju?!!! I NA PITANJE IMA LI ŠTA DA PRIJAVI, ON KAŽE DA NEMA!!! Pa da li ste svi vi ovde normalni???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.