Manojlović: Vučić zove Nemce da odluče o kopanju litijuma, a o krađi izbora glumi samostalnost

Direktor Pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović kaže da predsednik Srbije poziva nemačku stranku Zelenih da odluči da li će se u Srbiji kopati litijum, a da o krađi izbora glumi samostalnost.
Manojlović: Vučić zove Nemce da odluče o kopanju litijuma, a o krađi izbora glumi samostalnost
Foto: 021.rs
Kako dodaje, kada treba da se sprovede međunarodna istraga da li je bilo krađe izbora, "glumi velikog državnika i suverenistu".
 
Povodom izjave predsednika Aleksandra Vučića da će njegova vlast kopati litijum "ukoliko bude pametna i traži garancije od stranke Zelenih u Nemačkoj", Manojlović je pitao "u kojoj to normalnoj zemlji" predsednik govori da će doći neko iz strane zemlje da utvrđuje da li je kopanje litijuma u skladu sa ekološkim standardima ili nije.
Za tvrdnju Vučića da su u Srbiji svi protiv kopanja litijuma, a da samo on sme javno da se zalaže za to, Manojlović je rekao da se Vučić "kandiduje da postane nova Zorana Mihajlović", iako već ima, kako je rekao, "novu Rio Tinto ministarku Dubravku Đedović".
Manojlović je naveo da o tome da li će se u Srbiji kopati litijum, treba da odluče nezavisni stručnjaci i narod.
 
On se osvrnuo i na Vučićevu prošlonedeljnu najavu iz Minhena o sastancima "s predstavnicima američke duboke države i Stejt Departmenta koji odlučuju o sudbini Srbije".
 
"Dakle šta će biti sa Srbijom i šta će se dešavati na Kosovu i Metohiji, za to se primaju nalozi od američke duboke države, da li treba da se kopa litijum ili ne, to će da utvrđuje nemačka stranka Zelenih, ali kada treba da se sprovede međunarodna istraga da li je bilo krađe izbora - tad si veliki državnik i suverenista", poručio je Manojlović Vučiću.
  • ja

    28.02.2024 21:47
    rudnika..
    ...neće biti!
  • Realnost

    22.02.2024 08:48
    je Savo, da srbija nije država vec privatna kompanija u vlasništvu brace av, gde vlasnik i šef kompanije zasedne skoro svako veče ispred kamera da održi "sastanak" i predavanje o svojoj "viziji" upravljanja kompanijom i usput o svojim nezamislivim teškim ličnim problemima i divovskoj borbi iz "čiste patriotske ljubavi".
  • savremenik

    22.02.2024 08:08
    Sava, mudra glava
    E, da nam više ljudi kao što je Manojlović, a manje onih kao što je vučić, gde bi nam kraj bio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.