Curenje radioaktivnog materijala nedaleko od Temišvara, oglasio se direktorat za nuklearnu sigurnost

Povodom vesti koja se pojavila u medijima o curenju radioaktivnog materijala nedaleko od Temišvara, oglasio se Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije.
Curenje radioaktivnog materijala nedaleko od Temišvara, oglasio se direktorat za nuklearnu sigurnost
Foto: Pixabay
Direktorat je saopštio da o tome nema zvaničnog saopštenja rumunskog regulatornog tela za radijacionu i nuklearnu sigurnost i da kod nas nije zabeležena povećana radioaktivnost.
Prema dostupnim informacijama, u temišvarskom Institutu za radijacionu higijenu prilikom redovnih merenja otkrivena je povišena radioaktivnost.
 
"Rumunski stručni timovi utvrdili su da je povišena radioaktivnost lokalnog karaktera i da nema opasnosti po stanovništvo u okolini", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da Direktorat za radijacionu i nukelarnu sigurnost i bezbednost Srbije nastavlja da prati situaciju i redovno izveštava javnost.
  • Fića

    22.02.2024 08:54
    Očekujemo...
    Očekujemo obraćanje "odgovornog u direktnom prenosu"...!
    Vreme je uobičajeno "00-24/7/365..."...!
  • Antun Čupak

    22.02.2024 08:42
    Nema nam Marinike da objasni stručno,šta se to događa!!!
  • zzz

    22.02.2024 07:46
    U iščekivanju
    Kad će nepomenik da nam objasni u čemu je problem? Ne mora da oblači nov sako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija