Forum za bezbednost i demokratiju: Rasvetliti sve okolnosti incidenta u Banjskoj

Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) apelovao je danas na nadležne institucije da učine sve kako bi se rasvetlile sve okolnosti incidenta koji se dogodio 24. septembra 2023. godine u Banjskoj.
Forum za bezbednost i demokratiju: Rasvetliti sve okolnosti incidenta u Banjskoj
Foto: Beta/AP
Traže i da se u istrazi utvrdi na koji je način grupa Milana Radoičića došla do oružja koje je korišćeno u tom incidentu, saopštio je FBD.
 
Taj forum traži i da se u skladu sa zakonom sankcionišu ne samo neposredno odgovorni za incident u Banjskoj, već i sve one grupe i pojedinci koji su pomagali u formiranju i naoružavanju Radoičićeve grupe.
Forum za bezbednost i demokratiju upozorio je da bi propust da se učini takav apsolutni minimum u vezi sa rasvetljavanjem incidenta u Banjskoj mogao da ima ozbiljne implikacije po dalju budućnost kandidature Srbije za članstvo u Evrospkoj uniji.
"Srbija bi rizikovala da i ona sama, kao država koja ne sankcioniše delovanje paravojnih formacija na svojoj teritoriji, ali ni na teritoriji pod kontrolom Kfora, u očima međunarodnih partnera bude percipirana kao bezbednosna pretnja ne samo u lokalnim već i u širim okvirima", saopštio je FBD. 
  • Gavrilo

    22.02.2024 17:42
    Rasvetliti Banjsku ? Nema sanse ! Sve sto je smislio i naredio Vucic, na pr Savamala ili Voz oslikan freskama poslat na Kosovo, nikad nije rasvetljeno. Da ne pominjem Belivuka i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija