Ministri turizma Srbije i Grčke: Neophodno skraćivanje čekanja na graničnim prelazima

Otklanjanje zastoja na graničnim prelazima na putu od Srbije do Grčke i omogućavanje integrisane elektronske naplate putarine kroz te dve zemlje bilo bi podsticaj rasta turističkog prometa.
Ministri turizma Srbije i Grčke: Neophodno skraćivanje čekanja na graničnim prelazima
Foto: 021.rs
To su ocenili danas ministri turizma Srbije i Grčke, Husein Memić i Olga Kefalojani.
Sastali su se na Beogradskom sajmu gde je danas za posetioce otvoren 45. Međunarodni sajam turizma, na kojem Grčka je zemlja-partner.
Memić je rekao da je Srbija prošle godine imala rekordan turistički prometa i devizn priliv od njega zahvaljujući povećanju dolazaka stranih gostiju od 20 odsto u odnosu na 2022. godinu.
 
On je rekao da očekuje da će se kontinuirani rast dolazaka grčkih turista u Srbiju, koji je prošle godine bio 25 odsto, nastavliti budući da Grčka spada u red zemalja iz kojih u Srbiju dolazi najviše turista.
 
Kefalojani je pohvalila rezultate Srbije u turizmu imajući u vidu da se međunarodna turistička putovanja u svetu još nisu oporavila od pada tokom pandemije.
  • Vlada

    22.02.2024 21:18
    Ulaz u Grcku i izalz su najmanji problem. Tu su guzve najmanje je Grci rade brzo i otvaraju veci broj rampi kad je potrebno. Najveci problem je ulazak i izlazak iz Makedonije, narocito kada su u kabinama carinici Albanske nacionalne zajednice koji uglavnom rade baaaaaas lagano.
  • Mile rent-a mozak

    22.02.2024 19:55
    Hoćemo vaučere i za apartmane u Grčkoj!
  • Prezime

    22.02.2024 19:20
    Nisu primetili da se izmedju nalazi jos jedna drzava koja se nigde ne spominje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.