Batut: U ovoj godini registrovano 13 obolelih od morbila, 11 je sa područja Beograda

U Srbiji, u ovoj godini, rеgistrоvаno je 13 slučаjevа mоrbilа, od kojih 11 na području Beograda, objavio je danas Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
Batut: U ovoj godini registrovano 13 obolelih od morbila, 11 je sa područja Beograda
Foto: Pixabay
Među obolelima su četiri deteta uzrasta od tri do pet godina, od kojih je troje bilo nevakcinisano, a jedno je primilo jednu dozu vakcine sa komponentom protiv morbila.
 
Obolele su i tri nevakcinisane osobe uzrasta osam, 15 i 19 godina, kao i tri osobe starije od 40 godina nepoznatog vakcinalnog statusa, naveo je Batut na svom sajtu.
Kako je dodao, 13. februara potvrđene su male boginje kod osobe sa teritorije Novog Sada uzrasta 46 godina koja je nepotpuno vakcinisana jednom dozom vakcine.
Jedan slučaj malih boginja potvrđen je 20. februara kod deteta sa teritorije Sremskog okruga (Stara Pazova), koje je u drugoj godini života i nije vakcinisano.
 
Od 7. februara 2024. na snazi su pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad malim boginjama na teritoriji Srbije.
 
Prethodne 2023. registrovano je 50 slučajeva morbila u Srbiji, od kojih je većina (94 odsto) bila nevakcinisana.
 
Gradski zavod za javno zdravlje prijavio je epidemiju malih boginja u Beogradu, potvrđeno je danas.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija