Vlada formira Radnu grupu za unapređenje položaja zaposlenih u ustanovama kulture

Vlada Srbije donela je danas, na predlog ministarke kulture Maje Gojković, Odluku o formiranju Radne grupe za unapređenje materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u ustanovama kulture.
Vlada formira Radnu grupu za unapređenje položaja zaposlenih u ustanovama kulture
Foto: Pixabay
Uslov je da su osnivači Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.
Zadatak Radne grupe je da uradi analizu postojećeg normativnog okvira, kojim se uređuju prava, položaj i plate zaposlenih u kulturi, kao i da sačini i podnese inicijativu za unapređenje materijalnog i radno pravnog položaja zaposlenih u kulturi nadležnim ministarstvima i Vladi Srbije.
Formiranje Radne grupe predstavlja realizaciju dogovora iz decembra 2023. godine i na osnovu tačke 3. Sporazuma o unapređenju materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u ustanovama kulture.
 
U Radnu grupu se imenuju predstavnici ministarstva kulture, državne uprave i lokalne samouprave, finanasija i za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Generalnog sekretarijata Vlade, Samostalnog sindikata kulture Srbije, Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija "Nezavisnost", a na predlog Sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Vojvodine predstavnici Opere Srpskog narodnog pozorišta, dodaje se.
  • Gaja

    23.02.2024 09:42
    Formirali radnu grupu koja ce da nas kosta mnogo a nista nece uraditi.Radikalska banda samo izvlaci novac iz budzeta.
  • r

    22.02.2024 23:11
    r
    Večeras pre predstave Revizora, zaposlena u tehničkom sektoru je pročitala,šta ih muči.Utisak za posetioce tužan, saosećamo sa njima,predstava prelepa, da se nasmejete, ali posle iznetog teksta ,mislim da smo izašli......
    Vlada formira radnu grupu, zašto?Za nešto što treba normalno da teče, da ostanemo bez pozorišta???????
  • Радован Трећи

    22.02.2024 20:36
    ЕЕвоо РРеешшшењња!
    Тоо! Ништа без гадне ру..., овај Радне групе. Запослени у култури ће бити много срећнији кад знају да Радна група брине о њима.
    Узгред, добро је што су "Нашу Мају" склонили од атомске енергије. У култури може мање да забрља.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija