Nastavlja se nastava u OŠ "Vladislav Ribnikar" nakon što je kod učenika nađen nož

Roditelji učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" potvrdili su FoNetu da se nastava u toj školi odvija normalno nakon današnjeg incidenta u kome je u rancu učenika osmog razreda pronađen nož.
Nastavlja se nastava u OŠ "Vladislav Ribnikar" nakon što je kod učenika nađen nož
Foto: 021.rs
"Sve sumnje u vezi sa jutrošnjim događajem su otklonjene na vreme, nadležne institucije se bave daljim radom. Nastava u A smeni se nastavlja normalno", navodi se u obaveštenju koje su dobili roditelji.
Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da policija vodi istragu o današnjem incidentu, a da će škola "u okviru svojih nadležnosti sprovesti propisane mere u odnosu na sve učenike koje je situacija uznemirala".
 
Ona je rekla da "nema nikakve opasnosti po učenike, da su svi bezbedni i da su školski policajac, đaci koji su primetili nož u rancu jednog učenika, kao i direktor brzo reagovali".
"Savesno i brzo reagovanje i saradnja učenika, zaposlenih, direktora i školskog policajaca su ključni za ovakve situacije, dok je u cilju osiguranja bezbednosti, uprava škola obavestila roditelje učenika i učenica o događaju i preduzela mere za osiguranje bezbednosti", navela je ona.
 
Dodala je da se nastava u popodnevnoj smeni uobičajeno realizuje. 
 
Podsetimo, jedan od učenika beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj se 3. maja prošle godine dogodilo ubistvo, poneo je danas nož u školu, zbog čega su ostali đaci pušteni kućama.
 
MUP Srbije potvrdio je da je kod učenika te škole pronađen nož, ali ističe i da niko nije povređen, niti je taj učenik ikome pretio.
 
Za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je rekao da nije njegov.
 
Svi učenici škole su bezbedni, dodaje MUP.
 
"Nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole", navodi MUP.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da je prisustvo školskog policajca u školama i saradnja sa učenicima i zaposlenima u školama ključna u sprečavanju eventualnih incidenata i zaštiti bezbednosti učenika.
 
Podsetimo, učenik (13) škole "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine ubio je dvet đaka i radnika obezbeđenja te škole, nakon čega je uhapšen.
  • Mami blu

    24.02.2024 07:23
    SRAMOTA
    Ko još tako hrabro pohađa "Ribnikar"?
  • Зорица

    23.02.2024 16:58
    Питам ко је приметио нож ? тај се не зове директор,школски полицајац и поново неко омано као ономад

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.