Policajac iz Niša u bekstvu: Osumnjičen da je ukrao 272 pištolja koja su građani predali

Policajac iz Niša nalazi se u bekstvu, nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej u kojoj je do tada radio, ukrao 272 pištolja koja su građani predali u maju prošle godine.
Policajac iz Niša u bekstvu: Osumnjičen da je ukrao 272 pištolja koja su građani predali
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prvobitna informacija bila je da su u policijskoj stanici Pantelej u Nišu nestala 63 pištolja koja su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, a zbog loše evidencije, dugo se licitiralo koliko je pištolja zapravo nestalo.
 
Kako Južne vesti saznaju, u pitanju su 272 pištolja i veća količina municije, koje je ukrao policajac, zaposlen u toj policijskoj stanici, koji se trenutno nalazi u bekstvu i za kojim je raspisana poternica.
 

Veću količinu oružja i municije, koje su građani dobrovoljno predali, osumnjičeni policajac je, u više navrata tokom narednih meseci, iznosio iz službenih prostorija i skrivao na raznim lokacijama u Nišu.

Podsetimo, policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna prošle godine predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati.
 
Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima – razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.
  • ???

    26.02.2024 23:48
    272 кг, нешто мање
    Мора да је човек колекционар, па ко вели кад је за "Џ" што неби узео пар стотина и кусур оиштоља, пошто је то приватна имовина одузета од власника са до тада важећом дозволом за оружје, у крајњем случају држава нема за шта да се жали јер није ништа дала пара за те пиштоље, а ето да неко има користи од акције одузимања.Можда би мање бруке било да су нама дозволили да то оружје продамо на црно и да после предамо само оружне листове.
  • SuperN.

    24.02.2024 13:04
    Da li je u bekstvu sa oružjem ili goloruk ... 200 pištolja drastično mogu uticati na ishod :-)
  • Toma

    24.02.2024 10:36
    loša evidencija
    Nemam komentar.
    Za ovo ste glasali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija