Brkić (MUP): Školski policajci su tu i da odvrate dilere koji deci nude drogu, ali i za sve drugo

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Željko Brkić rekao je da je broj krivičnih dela i prekršaja u školama u Srbiji na istom nivou kao i 2022. godine.
Brkić (MUP): Školski policajci su tu i da odvrate dilere koji deci nude drogu, ali i za sve drugo
Foto: Pixabay
Dodao je da je broj prijava porastao nakon što je učenik (13) beogradske škole "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine ubio devet đaka i radnika obezbeđenja.
 
Brkić je na televiziji Prva kazao da je broj prijava veći nego ranije zato što je sada 2.500 policijskih službenika svakodnevno angažovano na obezbeđivanju škola u Srbiji, pa im se đaci i profesori obraćaju češće, a ocenio je da su deca bezbedna.
Državni sekretar je rekao da je školi "Vladislav Ribnikar" angažovano pet policijskih službenika koji vode računa o bezbednosti, a da njihovo prisustvo doprinosi prevenciji prekršaja.
"Bezbednost moramo garantovati, pogotovo u školi 'Vladislav Ribnikar'. Policijski službenik deluje preventivno na mogućnost nastanka neželjenog događaja, sarađuje sa nastavnicima, profesorima i roditeljima. On je tu i da odvrati dilere koji našoj deci nude drogu, da preventivno deluje na bezbednost saobraćaja i sve ono šta se tiče bezbednosti đaka", naveo je Brkić.
 
MUP je petak, nakon što se informacija pojavila u medijima, potvrdio da je kod jednog učenika beogradske OŠ "Vladislav Ribnikar" pronađen nož, ali da niko nije povređen, niti je taj učenik ikome pretio.
  • @w/e

    25.02.2024 20:28
    Tako je, svako ko je normalan zna da su dileri svi redom intelektualci, a većina ih je i sa doktoratima.
  • Izvidjac Futog

    24.02.2024 20:17
    Bas tako
    Policajac u skoli deluje preventivno, I treba maksimalno povecati njihov broj u skolama. Privatna obezbedjenja nemaju nikakva zakonska ovlascenja i samim tim njihov doprinos bezbednosti je minoran.
  • w/e

    24.02.2024 18:44
    cool
    Da, posto su dileri izuzetno glupi, pa se nisu setili da regrutuju decu iz tih skola da diluju za njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.