Održan skup desničara u Beogradu na godišnjicu ruske invazije

Nekoliko stotina proruskih desničara okupilo se u Beogradu u subotu na drugu godišnjicu ruske invazije na Ukrajinu.
Održan skup desničara u Beogradu na godišnjicu ruske invazije
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Na skup pod nazivom "Nema predaje Kosova i Metohije" pozvala je neregistrovana ultradesničarska organizacija "Narodna patrola".
 
"Mi bez Rusa nećemo osloboditi Kosovo, a neće ni Rusi bez nas", rekao je vođa "Narodne patrole" Damjan Knežević.
Skup je protekao uz povike "Živela Srbija, živela Rusija", "Živeo Putin", "Živeo Lukašenko".
 
Nošena je i zastava sa slovom Z, simbolom ruske invazije na Ukrajinu. Na skupu je bilo i povika "Ne damo Kosovo" i "Nema predaje i prodaje", objavio je RSE.
 
Knežević je rekao da su došli na skup zbog kosovskih Srba koje je, kako je naveo, država izdala. Optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića za izdaju.
 
Okupljanje je održano kod spomenika ruskom caru Nikolaju koji se nalazi prekoputa Predsedništva Srbije, a okupljeni su prošetali do Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve (SPC). 
 
Knežević je bio uhapšen 15. februara 2022. nakon protesta ispred Predsedništva Srbije, zbog sumnje da je pozivao na nasilnu promenu ustavnog uređenja, podseća RSE.
 
Pre okupljanja proruskih desničara, u Beogradu su održana dva skupa podrške Ukrajini. 
  • Licemerje na kub

    25.02.2024 13:56
    @Jogi Letač
    Interesuje me zbog čega nisi ovo isto savetovao i drugoj strani, da se svi do jednog pokupe i odu da pomognu "braći Ukrajincima"? Takvi kada paradiraju Beogradom ostaju junaci a ovi su to samo tada, je li tako poštenjačino?
  • Sabahudin

    25.02.2024 11:30
    Omerović
    Nedostajao je neki dobar krajiški bend da atmosfera bude maximala...
  • Jogi Letač

    25.02.2024 10:46
    Predlažem im da se svi od jednog pokupe i da odu da pomognu "braći Rusima". Što se neće desiti, takvi su junaci jedino kad su u Beogradu.Ovo je sve prazna priča.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.