Brnabić: Najverovatnije novi izbori u Beogradu, nikako ponovljeni

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se najverovatnije ići na nove, a ne ponovljene izbore u Beogradu.
Brnabić: Najverovatnije novi izbori u Beogradu, nikako ponovljeni
Foto: 021.rs
Ona je dodala da "nijedan jedini glas nije ukraden" i ponovila da nikada neće prihvatiti međunarodnu istragu izbora 17. decembra.
 
Brnabić je za TV Prva rekla da su izbori prošli, bili su legitimni, kao i da je "posebno u Beogradu bila jaka kontrola da muva nije mogla da proleti, a ne da se nešto ukrade".
"Očigledno da ne može da se napravi većina, matematički može, mi imamo većinu, ali Aleksandar Vučić je postavio lep standard - matematika nije politika", rekla je ona.
 
Navela je da su "novi izbori, nikako ponovljeni, najrealnija opcija u Beogradu".
 
"Nikad neću dozvoliti međunarodnu istragu jer se time traži ukidanje suvereniteta zemlje", poručila je Brnabić.
 
"Kako neko može da bude opozicija svojoj državi traženjem uvida u sve baze podataka, da MUP otvori sve podatke, da stranci traže terensku proveru, prebrojavanje ljudi koji žive u stanu, kući", ilustrovala je Brnabić.
 
Prema njenim rečima, "u toj istrazi bi bio suspendovan Zakon o zaštiti podataka ličnosti, koji je usvojio parlament".
 
Brnabić je, komentarišući izjavu američkog diplomate Gabrijela Eskobara, rekla da je saglasna sa njegovim rečima o izveštaju ODIHR da je temeljan, odnosno da na 93 odsto mesta nije bilo nikakvih nepravilnosti.
  • Laura

    25.02.2024 17:53
    Proglas vas je poslao u istoriju. Mracnu stranu istorije. Ona se jos i javlja?
  • BGD 011

    25.02.2024 17:01
    Brljivica opet brljavi
    Voleo bih da brljivica koja se hrabro suprotstavlja medjunarodnoj kontroli i govori kako ona (brljiva Ana) nikad nece dozvoliti da medjunarodna zajednica kontrolise izbore u Srbiji, objasni razliku izmedju ponovljenih i novih izbora za Beograd ako bi se izbori ponovili na celoj teritoriji Beograda i na svim izbornim mestima? Mozda je razlika u tome da medjunarodna zajednica ne vidi hiljade i hiljade uvezenih glasaca iz drugih gradova Srbije i zemalja iz okruzenja?
  • SRB-IN

    25.02.2024 16:58
    Preporuke Proglasa
    Ponovljeni izbori uz utvrđivanje nepravilnosti i pošteno suđenje svim osumnjičenima. Krajnji rezultat će verovatno biti ogromne novčane i druge
    strožije kazne i zabrana SNS-a. Oni bi ponovo da malo šibicare..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.