FOTO "Ovako se putovalo pre 40 godina": Zastoj na pruzi Beograd-Bar zbog presečenog optičkog kabla

Vozovi na pruzi Beograd-Bar kasne zbog prekida optičkog kabla koji je u petak popodne presečen tokom kopanja vodovoda pored pruge kod Kosjerića.
FOTO "Ovako se putovalo pre 40 godina": Zastoj na pruzi Beograd-Bar zbog presečenog optičkog kabla
Foto: FoNet (Velimir Ilić)
To je poremetilo sistem signalizacije na relaciji Kosjerić-Valjevo, saznaje FoNet od železničkog osoblja u vozu Priboj-Beograd-Zemun.
 
Kompozicija tog voza, koji po redu vožnje treba da stigne u Beograd u 22.20 časova, zaustavljena je večeras na stanici u Kosjeriću i čeka ukrštanje sa dva voza iz pravca Valjeva, javlja reporter FoNeta.
Mašinovođama su, praktično, "nevidljive telekomande", pa otpravnicima vozova preostaje samo telefonska komunikacija, a pojedinačno propuštanje i putničkih i teretnih kompozicija moguće je samo u stanicama koje imaju otpravnike.
 
 
"Ovako se putovalo pre 40 godina", konstatovao je jedan od putnika na objašnjenje železničara o razlozima višečasovnih zastoja.
Pojedini putnici potražili su večeras alternativni prevoz autobusom prema Beogradu i obližnjoj Požegi.
 
 
"Ako ste to znali, mogli ste nas upozoriti pre nego što smo ušli u voz. Ja noćas imam let iz Beograda i do ponoći moram biti na aerodromu. Ko će mi nadoknaditi štetu i troškove ako zakasnim na let", pitanja su upućena železničkom osoblju, koje nervozne putnike upućuju da se obrate upravi kompanije "Srbijavoz".
 
  • Zos

    26.02.2024 11:12
    40 godina
    Pre 40 i više godina vozovi na toj relaciji manje su kasnili nego sada.
  • Miroslav

    26.02.2024 06:56
    !!!
    Prevoz putnika vodi političar koji pojma nema o železničkom saobraćaju. Infrastrukturu železnice Srbije vodi političar koji pojma nema o održavanju pruge. Onda nije ni čudo što ovako radi.
  • f

    25.02.2024 22:26
    Ekonomski tigar bre!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.