Nasrnuo na sveštenika u centru Prizrena, pa uhapšen

U centru Prizrena danas je fizički napadnut jedan sveštenik, a iz Kosovske policije su saopštili da je osumnjičeni za napad priveden i da mu je određeno zadržavanje od 48 sati.
Nasrnuo na sveštenika u centru Prizrena, pa uhapšen
Foto: Beta/AP (Ilustracija)
Kako je objavio Radio Goraždevac, do incidenta je došlo kada su hodočasnici iz centralne Srbije stigli autobusom u Prizren i krenuli ka Bogosloviji kako bi prisustvovali liturgiji. Osumnjičeni je tada najpre okačio zastavu "UČK" na prednji deo autobusa, a zatim je počeo da provocira i verbalno napada hodočasnike.
Jedan sveštenik prišao je da vidi šta se dešava, upozoravajući hodočasnike da ne nasedaju na provokacije i da što pre uđu u Bogosloviju i tada je osumnjičeni nasrnuo na njega, odgurnuo ga, savio mu ruku, a zatim je pobegao svojim vozilom kada je video da prilazi policajac koji čuva Bogosloviju.
Potparol Kosovske policije za region Prizren Šaćir Bitić potvrdio je Radio Goraždevcu da je došlo do napada na sveštenika, da je osumnjičeni uhapšen i da mu je određeno zadržavanje.
 
On je istakao da sveštenik nije povređen i da nije zatražio lekarsku pomoć, prenosi Kosovo onlajn. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija