Vladimir Đukanović: Stranku možemo da nazovemo Aleksandar Vučić

Predstavnik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović je izrazio uverenje da će u Beogradu biti novih izbora, te odbacio zahtev da na izbornim listama ne budu imena onih koji nisu kandidati.
On je za Pink kazao "da opozicija ne može da ih natera da sklone ime Aleksandra Vučića sa liste" a, kako je dodao, "tako mogu i stranku da nazovu i to niko neće moći da im zameri".
 
"Verujem da će biti izbora. To će biti novi izbori", istakao je Đukanović, te pozvao građane da ne glasaju "za egzibicioniste, već za ozbiljne opcije".
Prema njegovim rečima, vlast može da prihvati zahtev da se potpisi podrške građana listama kandidata overavaju kod notara ili u sudu.
 
Inicijativa "Proglas" nedavno je iznela spisak minimalnih uslova za održavanje narednih izbornih procesa, a među kojima je i da "u nazivu liste ne sme biti ime onoga ko nije kandidat".
Ta inicijativa je navela da tu spada i "revizija postojećeg i sastavljanje tačnog biračkog spiska", "održavanje svih preostalih izbora u isto vreme", "overa potpisa za podršku kandidaturi samo kod notara i sudu".
 
"Medijski pluralizam" i "pravna i politička odgovornost za izborni inženjering", takođe spada u "minimalnih uslova za održavanje narednih izbornih procesa, saopšti su je 15. februara predstavnici ProGlasa.
  • Fuj49

    26.02.2024 17:59
    Crni đuko, šta ti bi?
    Izgleda da su na pravnom uveli nov predmet-ulizištvo i potencijal.
  • Жика Дудук

    26.02.2024 17:26
    AV партија па кад има цртани Шиља ,Плутон,Снупи звучна имена ,лепше би звучало Снупи Напредна Странка ,када вођа изађе на бину сви вичу AV-AV-AV као да се изуједаше ,овако би сви викали Снупи-Снупи
  • zztop

    26.02.2024 16:47
    Po đuki AV popularniji od cece i karleuše zajedno ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.