Otac učenice škole "Vladislav Ribnikar": Ogorčeni smo što je Veselin Milić dobio odlikovanje

Roditelji dece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar", ali i drugi roditelji đaka te škole ogorčeni su nakon što je ministar Bratislav Gašić odlikovao načelnika beogradske policije Veselina Milića.
To je za N1 rekao otac učenice trećeg razreda škole "Vladislav Ribnikar" Žarko Cvejić.
 
Milić je, inače, široj javnosti postao poznat pošto je pokazao spisak učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" koji je pre zločina u toj školi sastavio dečak osumnjičen za masovno ubistvo.
Cvejić kaže da, međutim, roditelji nisu preterano iznenađeni potezom Gašića jer, kako dodaje, "u ovom društvu nas ništa odavno ne iznenađuje".
 
Gašić je na svečanosti proteklog vikenda u Sopotu poručio da su pripadnici MUP-a vrednim radom i zalaganjem omogućili da svi građani Srbije žive sigurno i bezbedno, a Milić, koji je odlikovan priznanjem najvišeg stepena, rekao je da svi odlikovani, između ostalog, dele iste profesionalne vrednosti za obavljanje časnog policijskog posla.
Iako su roditelji i šira javnost zahtevali da oni koji su objavili spisak potencijalnih žrtava masovnog ubistva budu sankcionisani, a državni vrh potvrdio da će se to i dogoditi, to se do danas nije desilo.
 
Reporter N1 prenosi da na osnovu krivične prijave koju su podneli roditelji dece čija imena su bila na spisku protiv Milića da je nesavesno radio i neovlašćeno prikazao osetljive podatke - do danas ništa nije urađeno, s obzirom na to da Sektor unutrašnje kontrole ne daje potrebna obaveštenja Prvom osnovnom tužilaštvu u kom se i nalazi predmet.
 
Cvejić kaže da u MUP-u skoro 10 meseci imamo istragu koja treba da utvrdi kako su imena dece sa spiska za odstrel dospela u javnost, a na spisku su i imena preživele dece koja su dugo nakon tog događaja primala pretnje preko interneta da će doći i "dovršiti posao koji počinilac nije".
 
"Taj spisak nikako nije smeo da dođe u javnost. Neću da prejudiciram ishod krivične prijave, ali valjda je bio osnovni red da se sa tim odlikovanjem sačeka dok ne dođe nalaz unutrašnje kontrole u ministarstvu koja traje 10 meseci...za to vreme nastane ljudsko biće i potroši prvu kutiju pelena", navodi otac.
Podseća da je i on, kao i svi građani ove zemlje, imao priliku da vidi prenos konferencije za novinare šefa policije i iza njega ministra tadašnjeg na kom je mahano tim spiskom.
 
"Bilo kako bilo, hajde da saznamo kako je spisak dospeo u javnost, ne zbog kažnjavanja, već da nam se te stvari ne bi ponavljale", dodao je on.
  • Boco

    26.02.2024 14:48
    Ovo je prst u oko svima nama.
  • Ostavka

    26.02.2024 13:43
    Gašiću!
  • Perica

    26.02.2024 13:35
    I ja sam ogorčen, svi normalni ljudi su ogorčeni. Samo članovi i simpatizeri sekte su ponosni na ovo odlikovanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija