Nakon što je Vučić tražio, Đukić Dejanović kaže: Ako treba, preispitaćemo pravilnik o ocenjivanju

Ministarka prosvete Slavića Đukić Dejanović izjavila je da će Pravilnik o ocenjivanju, koji predviđa veću kontrolu roditelja nad nastavnim programom, biti preispitan.
Nakon što je Vučić tražio, Đukić Dejanović kaže: Ako treba, preispitaćemo pravilnik o ocenjivanju
Foto: 021.rs
Đukić Dejanović je rekla da će pravilnik biti preispitan ukoliko postoji potreba za tim.
"Izmene ovog dokumenta ili njegovo povlačenje, ako narušava dignitet nastavnika nisu nikakva katastrofa", rekla je Đukić Dejanović za današnje Večernje novosti.
Ona je to rekla povodom inicijative predsednika Srbije Aleksandara Vučića Vladi i prosvetnim institucijama da još jednom razmisle o ovom pravilniku.
 
List podseća da je ovim pravilnikom predviđeno da više od polovine roditelja učenika jednog odeljenja, ukoliko smatraju da neki nastavnik ne radi dobro, mogu protiv njega da podnesu prijavu.
  • Čuvarka formule

    27.02.2024 16:52
    Ocenjivanje
    Da se razmotri sledeći predlog: rodbina doktorkinih pacijenata, na osnovu svog bogatog iskustva, neka preispita uspešnost njenih dijagnoza i da svoje mišljenje. Preporučujem ministarku i za sektor rudarstva i energetike. Nije stručna, ali može da "pregleda" uspešno. Blisko joj kao i prosveta.
  • NNunited

    27.02.2024 12:27
    ...
    Zadnjih 30+ godina se obrazovanje urusava. Sad je samo kulminiralo. Razni strucnjaci su upleli prste a dana nisu proveli u ucionici ili skoli. Ovo se i sa kvalitetnim ljudima na celu obrazovanja nece dugo popraviti.
  • Pele

    27.02.2024 12:12
    Li
    Povucite zakon i problem resen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija