Pet vozila oduzeto vlasnicima za šest dana koliko se mera primenjuje: Poznato i gde

Pet vozila privremeno ne oduzeto vlasnicima u proteklih šest dana koliko se primenjuje ova mera.
Pet vozila oduzeto vlasnicima za šest dana koliko se mera primenjuje: Poznato i gde
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Vozila su oduzeta u Leskovcu, Valjevu, Novom Pazaru i dva u Beogradu.
 
"Mi ipak mislimo da ta mera neće biti masovna, da će rad saobraćajne policije i medijska kampanja koja to prati biti generalna prevencija i odvratiti potencijalne učinioce ovih prekršaja", ocenio je Vladan Nikolić iz Uprave saobraćajne policije.
Prema njegovim rečima, u ovom trenutku u Srbiji ima oko 10.000 vozača koji su pravosnažno osuđivani za teže prekršaje, ali dodaje da velika većina njih poštuje to što ih je zakon prepoznao kao nesavesne vozače.
 
Stručnjak za bezbednost saobraćaja Milan Božović izjavio je danas da su primećene promene u ponašanju vozača u proteklih šest meseci, koliko traje primena izmenjenog Zakona o bezbednosti u saobraćaju, ali dodao da se postavlja pitanje koliko će te pozitivne promene trajati, odnosno koliko će držati vozače jer svaka mera ima određeni rok trajanja i nakon toga njeni efekti počinju da slabe.
Božović smatra da pojedine prekršaje treba drastično kažnjavati, kao što je vožnja u suprotnom smeru na auto-putu sa namerom, i dodaje da zakon treba da bude podložan izmenama jer se i okruženje menja.
 
"Ako jednu meru držite 30 godina, okruženje će da ogugla na tu meru. Nju stalno treba menjati i treba tragati za merom koja će dati najbolji rezultat. Pogrešan je stav koji smo mogli da čujemo do pre nekog vremena, a to je nemojte da menjamo zakon jer će ljudi da kažu da ne znamo da ga napišemo", poručio je on.
  • aleksandar

    28.02.2024 18:34
    Samo nek je jednako za sve,A NIJE.
  • Joks

    28.02.2024 13:11
    Srb
    Kako su poceli ostace srbija bez auta
  • Курреее

    28.02.2024 10:37
    Људи попили, али нису кумови, одузми бре,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija