Sindikat Sloga: Privođenje Novice Antića je politički motivisano, početak "putinizacije" Srbije

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" su ocenili danas da je privođenje poredsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića politički motivisano i zatražili da bude pušten.
Sindikat Sloga: Privođenje Novice Antića je politički motivisano, početak "putinizacije" Srbije
Foto: Medija centar Beograd
Antiću je danas uručeno rešenje o policijskom zadržavanju do 48 sati i u tom periodu on mora da bude ispitan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, rekao je advokat Siniša Lunić.
Sindikat "Sloga" je u saopštenju to ocenio kao "direktni politički obračun sa sindikalnom organizacijom" što, kako je naveo, označava alarmantan početak "putinizacije" Srbije.
To se radi, kako piše u saopštenju, "metodama koje imaju za cilj gušenje slobode govora, zastrašivanje i potiskivanje neistomišljenika".
 
Lunić je kazao da se Antić danas u kragujevačkoj policiji nije izjašnjavao u pogledu krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.
 
Advokat nije potvrdio navode pojedinih medija da se Antić tereti za krivično delo pronevere i kazao je da advokatski tim nije izlazio u javnost sa takvim informacijama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija