MUP objasnio zašto je odlikovan Veselin Milić koji je objavio spisak dece iz Ribnikara

Uprkos oštrom negodovanju javnosti zbog činjenice da je načelnik beogradske policije Veselina Milića, koji je objavio spisak dece iz "Ribnikara", odlikovan, MUP je obrazložio zašto je Milić odlikovan.
"Veselin Milić predvodio je tim iskusnih policijskih službenika, koji je nakon višemesečnog operativnog rada, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i pripadnicima BIA, u koordinisanoj međunarodnoj policijskoj akciji, u kojoj su učestvovale službe bezbednosti nekoliko evropskih i južnoameričkih država, 24. avgusta 2023. godine učestvovao u hapšenju pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom opojne droge kokain na međunarodnom nivou", naveo je MUP, prenosi Danas.
U saopštenju se dodaje da je u ovoj akciji zaplenjeno 2,7 tona kokaina, koji je prevožen za pripadnike organizovane kriminalne grupe.
 
"Ova saradnja rezultirala je velikom zaplenom droge i hapšenjem pripadnika oranizovane kriminalne grupe, a tim povodom u februaru ove godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova uručilo je i srebrne medalje za zasluge drugog stepena trojici policijskih službenika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i droga Nacionalne policije Kraljevine Španije", saopštio je MUP.
Podsećaju da je Ministarstvo unutrašnjih poslova 2022. godine odlikovalo tri pripadnika Nacionalne policije Španije zbog sveukupnih rezultata ostvarenih kroz zajedničke operacije srebrnom medaljom za zasluge drugog stepena.
  • Daca

    29.02.2024 19:56
    Odlikovan Veselin Milic
    Nije Milic samo odlikovan, vec je dobio veliki stan na Dedinju!
  • Zoran

    28.02.2024 18:38
    Inače čovek sa policijskom platom koji je milioner.
  • Zabrinuta klinka!

    28.02.2024 12:54
    pravda, nepravda ili nešto dr?
    Svaka čast. Nego da vas pitam ja sve! Kome poslati prigovor, žalbu, primedbu ili šta god već, kada mu u njegovom gradu rođenja, tj. u bt, ispred diskoteke, grupica mladih puši džoint, a pri tome na samo metar od njih stoji uniformisano lice, koje nit oseti, nit vidi, nit konta da nešto nije u redu. A frajer koji ga je zapalio, postaje još bitniji jer ima m*** da ispred uniformisanog policajca zapali džoint. Nisam sigurna da ste svesni utiska i straha koje takve situacije mogu ostaviti na pojedince. A da ne pričam o tome kakvo razočarenje osećam prema tom policajcu, koji pri tome nije mlad, nego ima preko 40god. Molim vas sve za savet. Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.