Krivična prijava protiv vlasti u Čačku zbog roštilja od 80.000 evra

Predsednik Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević rekao je da će ta stranka podneti krivične prijave protiv gradske vlasti jer je za dva meseca iz budžeta potrošila oko 80.000 evra po kafanama.
Krivična prijava protiv vlasti u Čačku zbog roštilja od 80.000 evra
Foto: Pixabay
"Potrošili su 80.000 evra na roštilj dočekujući goste, na tuđi račun, što je dovoljno za 20.000 porcija roštilja, odnosno da se ugosti 20.000 ljudi, a to je petina stanovnika Čačka", rekao je Radojević na konferenciji za novinare.
 
Kazao je da ne očekuje da će nadležni reagovati na prijave Narodne stranke, te ocenio da su institucije "mnogo puta bile neme kada su se podnosile prijave zbog korupcije".
Potpredsednica Gradskog odbora te stranke Violeta Marković rekla je da je prema novim sazananjima, zaposlena u radnji, koja je prema fakturama Gradske uprave u Čačku napravila i isporučila Gradu pola tone roštilja za Nikoljdan, rekla da je radnja tog i sledećeg dana bila zatvorena.
 
"To otvara mnoga pitanja, obratićemo se nadležnim institucijama i tražićemo da se to proveri", rekla je Marković.
Ona je 21. febrauara na konferenciji za novinare prikazala fakture do kojih je došla po Zakonu o pristupu infomacijama od javnog značaja, da su rukovodioci Grada potrošili za dva meseca oko 80.000 evra za roštilj u čačanskim kafanama.
 
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je odbacio navode Narodne stranke da je novac iz gradskog budžeta nenamesnki trošen.
 
Rekao je da su troškovi reprezentacije u decembru i januaru uvećani zbog više hiljada gostiju koje je Grad imao u okviru proslava Dana grada, dve Nove godine, Bogojavljenja, Svetog Save i drugih brojnih programa u okviru manfestacije "Čačak- prestonica kulture" koja traje do kraja marta.
 
Todorović je rekao novinarima da nije tačno da su tim novcem plaćani privatni rođendani i proslave i istakao da je Čačak "otvoren grad koji se uvek trudi da ugosti sve nosioce funkcija i učesnike raznih programa".
  • Paja

    28.02.2024 22:33
    Mile doklen cu sa tebe da kuburim,nismo jeli nosorozi i zirafe..Ova nakaradna vlast je Sojic u malom.Ko je ove (sns)poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.
  • LZN

    28.02.2024 16:13
    Heej haaj jaganjac...
    Krka se u Čačku za sve pare
  • pajo patak

    28.02.2024 14:40
    a ja iz naslova pomislio:
    Krivična prijava protiv vlasti u Čačku zbog roštilja od 80.000 evra
    krivičnu prijavu podneo еписком јован, zbog velikog ždranja tokom posta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.