Vučić o proizvodnji municije sa Ukrajinom: Moramo da sagledamo svoju poziciju

Srbija mora da sagleda svoju poziciju, ali je spremna da razgovara sa svim prijateljima, izjavio je večeras u Tirani predsednik Aleksandar Vučić.
To je rekao povodom predloga ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da zemlje Zapadnog Balkana proizvode municiju sa Ukrajinom.
 
Posle bilateralnog sastanka sa Zelenskim na marginama samita "Ukrajina - Jugoistočna Evropa", Vučić je za RTS rekao da je Srbija najveći proizvođač municije na Zapadnom Balkanu, uz udeo od oko 50 odsto.
"Da postavimo stvari na čistac. Značajni proizvođači municije (na Zapadnom Balkanu) su pre svega Srbija, zatim Hrvatska, a zatim Bosna i Hercegovina. Ako mogu tako da kažem, 50 odsto je Srbija, 30 odsto je Hrvatska, 20 odsto je Bosna i Hercegovina. Onda je jasno o čemu se radi", kazao je Vučić.
Naveo je da Srbija "mora da sagleda svoju poziciju" i dodao da je Zelenskom rekao da su rezerve municije u Srbiji popunjene 62 odsto.
 
"Izdao sam naređenje da se napuni do 100 odsto, to znači da moramo mnogo da radimo u našim fabrikama. Ostaje nam da vidimo kako ćemo sopstvenu platformu da sačinimo, ali spremni smo da razgovaramo sa svim prijateljima, iako želimo da zadržimo u državnom sektoru ono što nam je najznačajnije, uz svu saradnju sa privatnicima", kazao je Vučić.
  • Fića

    29.02.2024 17:29
    "Za našu decu"
    "Za našu decu" - SVE...!
    A, ostaloj deci - otplata kredira...!
  • Miki Pezos

    29.02.2024 07:21
    Hmm
    Bolje da si uveo sankcije jer ne bi naneo nikakvu stetu nikome , posto ruska privreda nema dodirnih tacaka sa nasom ili je to nesto mizerno . Ovako sirektno ucestvujemo u ubijanju ruskog a i ukrainskog naroda prodavajuci im municiju. Nisam siguran kako ce na to gledati"braca"rusi. A evropljani nas vec gledaju mrsko zbog sankcija. Znaci duplo golo
  • Професор

    29.02.2024 07:11
    Шта ти имаш да се исповедаш Зеленском и уопште за озбиљно о муницији са њим разговараш.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija