Za manje od nedelju dana 11 vozila oduzeto vozačima: Poznato gde sve

Saobraćajna policija oduzela je za manje od nedelju dana, koliko se primenjuje ova mera, 11 vozila od vozača koji su počinili teže prekršaje.
Za manje od nedelju dana 11 vozila oduzeto vozačima: Poznato gde sve
Foto: 021.rs
Tri vozila oduzeta su na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, dva na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i po jedno vozilo na teritoriji policijskih uprava u Valjevu, Vranju, Jagodini, Kraljevu, Leskovcu i Novom Pazaru, saopštio je MUP. 
U najvećem broju slučajeva osnov za oduzimanje vozila bila je vožnja bez vozačke dozvole koja je prethodno oduzeta zbog kaznenih poena, kao i prekršaji upravljanja vozilom u vreme zabrane upravljanja motornim vozilom. 
"Skrećemo pažnju da su četiri učinioca prekršaja od kojih je vozilo oduzeto bili mlađi od 22 godine, uključujući jednu maloletnu osobu", kaže MUP u saopštenju.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja, kao i da mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.
  • Milisav

    29.02.2024 16:12
    To je protiv ustavno i na sudu mora da padne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija