Stano: Izveštaj ODIHR o izborima u Srbiji potvrđuje zabrinutost EU

Konačni izveštaj ODIHR o izborima u Srbiji potvrđuje zabrinutost EU, ocenio je portparol EU Peter Stano, navodeći da izborni proces zahteva vidljivo poboljšanje i dalje reforme.
Stano: Izveštaj ODIHR o izborima u Srbiji potvrđuje zabrinutost EU
Foto: Beta/AP
"Evropska unija pozdravlja to što su srpske vlasti izrazile spremnost da rade sa ODIHR na implementaciji preporuka. Nema vremena za gubljenje uoči budućih izbora u zemlji", naveo je Stano na društvenoj mreži X.
On je ocenio da prijave o nepravilnostima treba rešavati na transparentan način, uključujući i one vezane za lokalne izbore.
Prema izveštaju ODIHR o izborima decembarskim izborima u Srbiji, neophodno je pokrenuti zakonodavne promene pre sledećih izbora kroz proces koji će podrazumevati širok politički konsenzus. 
  • antibot

    29.02.2024 13:17
    fotije
    Mrš u kućicu, bote!
  • Fotije

    29.02.2024 11:19
    Beži bre, ti i tvoja eu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.