Veselinović: Opozicija će sprečiti formiranje vlasti u Beogradu, ako SNS bude imao većinu

Predstavnik Zeleno-levog fronta Dobrica Veselinović izjavio je da će opozicija sprečiti sednicu i formiranje vlasti ako SNS danas bude imala većinu u beogradskom parlamentu.
Veselinović: Opozicija će sprečiti formiranje vlasti u Beogradu, ako SNS bude imao većinu
Foto: 021.rs

Veselinović je, za N1, naveo i da je SNS želela posle "ukradenih izbora" da pokaže da oni mogu da formiraju većinu u Beogradu sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i Pokretom "Mi – glas iz naroda".

"Sada kada se 'Mi – glas iz naroda' pocepao, kupovina još nekog odbornika iz tog pokreta bi predstavljala duplo prekrajanje volje građana i nadam se da SNS to neće raditi, jer bi time produbili političku krizu", rekao je on.
 
"Ako SNS bude imala većinu, mi ćemo onda sprečiti sednicu jer je to prekrajanje izborne volje građana. To će biti demokratski otpor i pokazaćemo građanima kako to izgleda. Mi imamo spektar alata, mogućnosti i performansa koje ćemo sutra upotrebiti", naveo je Veselinović.
 
Dodao je da će sutra njih 50, jasno poručiti svojim delovanjem da to ne dozvoljavaju, kao i da će poštovati instituciju u kojoj se nalaze, ali da imaju plan i da će uspeti u svojoj nameri.
Komentarišući preporuke kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) i reakcije vlasti na iste, Veselinović je ocenio da se predstavnici vlasti ponašaju "kao deca".
 
"Ponašanje premijerke (Srbije Ane Brnabić) i funkcionera SNS je kao ponašanje dece uzrasta od četiri ili pet godina. Oni su zažmurili na sve, i ako njih pitate ništa se ne dešava, a ulog je sa druge strane ogroman – pridružavanje EU, finansiranje iz evropskih fondova… Ukoliko vlast ne počne da primenjuje preporuke, a raspiše izbore, postoje dva scenarija. Prvi je da će to otvoriti još veće polje za polarizaciju i sukobe u društvu i to je jako ozbiljno. Drugi scenario je da se izađe na izbore u velikoj koaliciji koja bi obuhvatila studentske pokrete, razna udruženja, javne ličnosti, civilno društvo", kazao je Veselinović.
 
Veselinović je rekao i da veruje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ozbiljno shvatiti situaciju u kojoj se Srbija nalazi, odnosno, da je u pitanju "velika politička kriza", da je "loptica na strani vlasti", kao i da atmosfera u društvu mora da se normalizuje.
  • Neglasac

    01.03.2024 11:49
    Sprdacina
    Pored ovakve opozicije AV će vladati vecno.
  • Sale

    01.03.2024 09:50
    U prljavoj politici je sve dozvoljeno, a vi možete samo da plačete naredne 4 godine.
    Čim se slegne prašina uzećete vi i odborničke mandate i platice isto kao i u Parlamentu.
  • Gradjanin

    01.03.2024 09:12
    Aha
    Da Djiki ima vecinu sa POKS-om onda ne bi bilo prekrajanjr. Licemeri nemate vecinu pa to ti je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".