Uhapšen preduzetnik iz Loznice, izbegavao plaćanje poreza

Poreska policija saopštila je danas da je uhapšen vlasnik jedne preduzetničke radnje iz Loznice zbog sumnje da je oštetio državni budžet za više od 31 miliona dinara.
Uhapšen preduzetnik iz Loznice, izbegavao plaćanje poreza
Foto: Pixabay (ilustracija)

U saopštenju navodi da se tereti za poresku utaje i prevaru u vezi sa porezom na dodatu vrednost (pdv), u periodu od  2019. do 2022. godine.

Osumnjičen je da je prodavao proizvoda putem kurirske službe a da prihod nije evidentirao u poslovnim knjigama.

Time je izbegao prijavu, obračun i plaćanje poreza na prihode od samostalne delatnosti, kao i godišnjeg poreza na dohodak građana i pdv u iznosu od 31.035.070,00 dinara.

  • Slobodan

    01.03.2024 16:17
    Mefisto
    Čestitam !!! Nastavite tako, jer je mnogo sličnih slučajeva, mogli bi svaki dan po trojicu da uhapsite, ako hoćete, ili smete . Takvi kradu i od države i od naroda....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija