Danas nastavak konstitutivne sednice Skupštine Beograda: Ako opet nema kvoruma - izbori

Rok za konstituisanje Skupštine Beograda ističe danas, a sednica kojom će predsedavati Toma Fila kao najstariji odbornik trebalo bi da počne u 10 sati.
Danas nastavak konstitutivne sednice Skupštine Beograda: Ako opet nema kvoruma - izbori
Foto: 021.rs
Fila je ovu sednicu najavio 1. marta pošto je tog dana konstatovao da nema kvoruma za rad i konstituisanje gradske skupštine na koju nisu došli odbornici sa liste "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" i Socijalističke partije Srbije. 
 
Sednica je prvobitno bila zakazana za 19. februar, ali je i tada odložena zbog nedostatka kvoruma.
Predsedništvo SNS juče je donelo odluku da se ide na nove beogradske izbore. Ukoliko Skupština danas ne bude konstituisana potvrđivanjerm mandata odbornika, izborom predsednika Skupštine grada i imenovanjem sekretara, stvaraju se uslovi da se raspišu novi izbori.
 
Izbore treba da raspiše predsednik Skupštine Srbije u roku od mesec dana, a da se oni održe u roku od 45 do 60 dana. Do tada će gradom upravljati Privremeni organ.
Predsednik privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić rekao je da će naprednjaci na izbore izaći kao deo jednog velikog pokreta.
 
Prethodno je u nedelju Vučić je rekao da će u narednih sedam dana povući poteze povodom formiranja Pokreta za narod i državu, da će to biti ujedinjavanje oko budućnosti Srbije i da će lista "Srbija ne smene da stane" krenuti u to.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija