Đilas: Doneti lex specialis i odložiti izbore dok se ne primene preporuke ODIHR

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je da koalicija "Srbija protiv nasilja" možda neće izaći na izbore u Beogradu, ako se ne primene preporuke ODIHR.
Đilas: Doneti lex specialis i odložiti izbore dok se ne primene preporuke ODIHR
Foto: 021.rs
Dodao je da treba doneti lex specialis kojim će izbori biti odloženi dok se ne primene te preporuke.
 
Đilas je za N1 kazao da sumnja da će predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) želeti da sprovedu preporuke ODIHR. 

"Očekujem da u Srbiju dođe misija Evropskog parlamenta, možda i neka forma misije Evropske komisije, koja će se baviti implementacijom preporuka. Ako date Vučiću i Brnabić da to rade, ništa se neće implementirati", naveo je Đilas.

Upitan za format u kom opozicija planira da nastupi na narednim izborima, on je kazao da opozicione stranke treba da se ujedine, a da se izbori pretvore u referendum i da bi u tom slučaju pobeda bila izvesna.
 
"Verujem da, ako se svi ujedinimo protiv ovoga što nam se dešava na svakom koraku, u Beogradu bez obzira na medijske manipulacije možemo da pobedimo. Ali naš zahtev je da se promene izborni uslovi na nivou cele Srbije. Nas čekaju i lokalni izbori", rekao je predsednik SSP.
 
  • Nikola

    05.03.2024 11:18
    Pa Prvorodjeni i Brnaba su rekli da ce primeniti preporuke ODIHR-a na sledecim izborima. Naravno da ne treba odrzati izbore dok se te preporuke ne primene. Ne vidim sta je tu sporno? Osim ako obecanje nije bilo za neku daleku buducnost.
  • Ja

    05.03.2024 09:48
    G. Đilase, potpuno ste u pravu. Nema izbora (koje ste tražili) dok ne budu zakazani u Vašoj kancelariji, na Vaš rođendan. Na biračkom spisku mogu biti samo Vaše zvanice. I po mogućstvu Šolak, nao nadzorni organ. Nemoj da Vučić pošalje neke svoje birače koji bi Vam pokrali izbore. Jer, 28.04. Vaši birači, pokradeni i osiromašeni, moraju malo da skoknu "preko grane", da posete svoju decu koja se, o trošku AV Srbije, školuju u inostranstvu. Onda će ono bogati, koji su ih pokrali, i koji nemaju para ni da skoknu do Ljiga, i koji svoju decu školuju o svom trošku, praviti većinu za "lopova AV". Hajde da vidimo da li ćete ovo objaviti ili objavljujete samo svoje botove.
  • Aндрија

    05.03.2024 08:49
    Андрија
    Вучић је ово још прошле године испланирао. Нови избори биће 28 априла и од неких бољих услова нема ништа! Са друге стране грађани ако им је заиста толико лоше неби требали ићи на мини одморе и сл.јер 40% то практикује што је слика да је одлично што је и тачно за њих. Ти грађани управо говоре шта да гласам када ће АВ победити и живот је један и сл.флоскуле само да би удовољили свом хедонизму и обавезно када се врате све критикују! Тек ће критиковати ако АВ наново добије изборе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija