Radnik NP "Šar planina" pred evropskim sudom dobio presudu protiv Srbije

Evropski sud za ljudska prava danas je jednoglasno doneo presudu u predmetu "Boškoćević protiv Srbije".
Radnik NP "Šar planina" pred evropskim sudom dobio presudu protiv Srbije
Foto: Pixabay
Evropski sud je u presudi konstatovao kršenje člana 34 Evropske konvencije o ljudskim pravima, kojom je navedeno da je povređeno pravo na individualnu predstavku radnika nacionalnog parka.
 
Podnosilac predstavke je bio radnik Nacionalnog parka "Šar planina" na Kosovu, koji je podneo predstavku Evropskom sudu i žalio se na neizvršenje presude u svoju korist u pogledu zaostalih zarada.
Slučaj se tiče pritužbe da mu je generalni direktor poslao pismo u kojem ga upozorava da je prekršio svoje dužnosti i rizikuje da bude otpušten ubrzo pošto je podneo prijavu Sudu.
 
Sud je utvrdio da je Vlada Srbije odgovorna za radnje poslodavca podnosioca predstavke i njegovog generalnog direktora, dodaje se u saopštenju.
Zaključeno je da je pismo upozorenja predstavljalo "pritisak" i "zastrašivanje" i da je to ometalo pravo na individualnu peticiju na osnovu sistema Konvencije, dodaje se u saopštenju iz Saveta Evrope.
  • Milomir

    05.03.2024 16:08
    Pravda
    Dokaz da država i njeno bahato ponašanje nije prošlo nekažnjeno… svaka čast Evropskom sudu i sudijama koji nisu korumpirani kao ovi naši nesrećnici…
  • Sofija

    05.03.2024 13:12
    Covek koji je cist,koji nije usao u igru korumpiranog sistema,uvek dobije.Bravo za moral,cestitost i hrabrost.
    I ta strana sistema postoji,da znate,pametnjakovici.
  • čestitač

    05.03.2024 12:20
    Čestitke čoveku na borbi protv korumpirane nemani!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija