Brojne kolege glumci podržali Anđelu Jovanović

Brojne srpske glumice, među kojima su Mirjana Karanović i Sloboda Mićalović, pozdravile su i podržale odluku koleginice Anđele Jovanović da odbije da glumi u sceni s Branislavom Lečićem.
Milena Radulović je poručila da svi u branši znaju kako se Lečić odnosio prema mladim koleginicama.
 
Anđela Jovanović je odbila da glumi u sceni s Lečićem u seriji "Radio Mileva", a kao razloge je navela da neprijatni događaj iz prošlosti koji je s njim imala i principijelan stav zbog optužbi na njegov račun.
"Ni sada, ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru s tim čovekom, kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale", rekla je Jovanović za medije.
 
Kako je navela, Lečić je trebalo da tumači epizodnu ulogu čoveka koji je lažno optužen za zlostavljanje, međutim zbog reakcije glumice produkcija mu je otkazala posao. To je bio povod da je Lečić tuži i traži odštetu od 300.000 dinara.
Anđelinu odluku podržale su koleginice. Mirjana Karanović je na Instagramu poručila "Bravo Anđela", a Sloboda Mićalović je uz Anđelinu fotografiju napisala "Integritet = Sloboda".
 
Glumica Danijela Štajnfeld, koja je optužila Lečića da ju je silovao 2012. godine, zahvalila se Anđeli što je rekla "ne".
 
Milena Radulović je na Instagramu napisala da "ne postoji mlada glumica koja je radila s Lečićem, a da nije imala situaciju koja bi se danas jasno i zakonski nazvala seksualnim uznemiravanjem".
 
"I to je celoj branši dobro poznato", istakla je Radulović.
 
Ona je Anđeli čestitala što je stala iza sebe, mlađe sebe, ali i drugima dala primer.
 
"U svetu gde ga iznova i iznova rehabilituju, pa i u tom projektu, kao da ne znaju svi kako se ponašao prema mladim glumicama, Anđela je rekla NE", kazala je Radulović za medije.
 
Podrška je stigla i od Anđelke Prpić, Tamare Dragićević, Andrije Miloševića, Vesne Dedić, Aleksandra Tomića, Aleksandra Radojičića, Jelisaveta Orašanin, i mnogih drugih.
 
Lečić: Mi smo se videli samo jednom u životu, ne znam na kakvu neprijatnu situaciju misli
 
Informer prenosi da se Lečić oglasio ovim povodom i poručio da je mlađu koleginicu samo jednom u životu video.
 
"Ne znam na kakvu neprijatnu situaciju iz prošlosti Anđela misli. Mi smo se videli samo jednom u životu. Bilo je to pre devet ili deset godina. To je bio prvi i jedini put. Hteo sam da radim jednu predstavu i jednu od uloga sam hteo da namenim njoj. Imali smo razgovor lice u lice u kojem sam procenjivao da li je spremna i sposobna za ulogu koju sam joj namenio. To je bila rediteljska provera, jedan opušten razgovor, normalan, bez ikakvih seksualnih asocijacija, iluzije ili bilo čega što bi asociralo na seksualno. Niti sam je dodirivao, niti je ona mene dodirivala", tvrdi Lečić.
 
Kako kaže, posle toga se više nikada nisu čuli, niti ju je zvao, niti joj je slao poruke.
 
Dodao je i da nema smisla što mu je dan pred snimanje javljeno i to uveče da neće moći da snima "Radio Milevu".
 
"Već sam bio potpisao ugovor i svima razglasio. Naučio sam tekst. Ako je i htela to da uradi, da ne snima scenu sa mnom, mogla je ranije da kaže i da to bude pristojno i da kaže: 'Ja ne želim' i to bi bilo okej. Rekao sam producentu da ako mi se izvini za ovo što mi je napravila, da je neću tužiti. Ali ona to nije uradila i sada ima tužbu", dodao je Lečić.
 
Podsetimo, Danijela Štajnfeld je u svom autorskom filmu 2020. godine otkrila da ju je silovao "moćnik iz filmske industrije", a 2021. godine je za to optužila Branislava Lečića. Lečić je negirao optužbe, a Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo optužbu.
 
Samo nekoliko dana nakon Danijele Štajnfeld, u javnost je izašla i Merima Isaković, nekada istaknuta mlada glumica bivše Jugoslavije, a danas klinička psihološkinja, koja je za magazin "Nedeljnik" rekla da ju je Lečić silovao 1978. godine kada je imala samo 18 godina.
 
Taj slučaj nije ni dospeo do suda, s obzirom na protok vremena.
  • Teča iz Kanade

    06.03.2024 05:50
    Glavno da je Lecic rado vidjen gost Informera. Dodatna pitanja nisu potrebna. Vazno da sud i Informer bolje znaju nego kolege koje ga poznaju decenijama.
  • John

    06.03.2024 02:19
    Poseban nivo odvratnosti je to što je nekome palo na pamet da Lečić igra lika lažno optuženog za seksualno zlostavljanje. I on (ili oni) ne vidi nikakav problem u tome...
  • Viki

    05.03.2024 22:46
    Svašta
    "Imali smo razgovor lice u lice u kojem sam procenjivao da li je spremna i sposobna za ulogu koju sam joj namenio. To je bila rediteljska provera". Šta li je to...? Rediteljska provera u 4 oka? Da li je sposobna.... svašta... glupo, ružno, neprijatno... imala je 20-ak godina..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija